Toissa iltana kuulin, että Peltokoskella oli nähty tankkiauton jälkiä :-) Lähden tarkistamaan huhun...

Epäilys istutuksen tapahtumisesta ei saanut vahvistusta Peltokoskelle saapumisen yhteydessä, koska parkkipaikka oli tyhjä autoista. Syynä saattoi olla, että kalamiesten tietotoimisto ei ollut huhua vielä saanut levitettyä, tai sitten Englannin futismatsi kiinnosti myös kalamiehiä.

Hyttyset olivat vallanneet jokivarren ja niitä oli aivan hirvittävän paljon. Aloitimme kalastuksen normaalikaavan mukaan ja ensimmäiset vienot tärpit olivat havaittavissa alemman laavun kohdalla olevan kosken niskalla, kalaa ei kuitenkaan saatu. Siirryimme alemmaksi joella ja sieltä sain alamittaisen taimenen, laskin sen takaisin jokeen. Paikalle oli saapunut pari muutakin kalastajaa ja heiltä kuulimme, että koskesta oli puuttunut parin viimeisen päivän aikana muutamia muitakin alamitta-taimenia... heräsi synkkä ajatus, etteivät  vain olisi istuttaneet kalan poikasia koskeen?? Tuntuu kummalliselta, jos näin on tehty. Ehkä asia selviää kesän aikana.

104503.jpg

Siiryimme Peltokoskelta Kattilakoskelle, koska siellä olivat kuhat nousseet kosken alle. Jari meni suoraan kuhan pyyntiin kosken alaliukuun ja minä päätin kokeilla ensin taimenta kosken niskalta. Valitsin saman vihreä-keltaisen AN-vaapun kuin millä olin taimenen saanut Peltokoskelta. Heitin toisen rannan tuntumaan ja uitin vaapun sillan alla olevan kiven yli, ja kas, taimen tärppäsi kiinni ja painui saman tien koskeen. Sain kalan nousemaan takaisin niskalle ja kelattua miltei rannalle asti melko pitkän väsyttelyn jälkeen. Mitta-taimen pisti hanttiin ja lopulta pääsi irti, kun yritin uittaa sitä rantaan kivien välistä. Joskus tuntuu, että ehkä haavi olisi hyvä olla mukana edes silloin tällöin:-) Mutta periaate on, että ne otetaan mitkä ylös saadaan ilman haavia. Toista tärppiä ei enää tullut. Jari sai yhden kuhan kosken alta. Lähdime katsomaan Ruotsin rimpuilua MM-kisoissa...Ruotsi teki maalin sittenkin, taas.

104504.jpg

Jutun kirjoitti Tommi