Sunnuntai aamu valkeni puolipilvisenä kun Tuupovaarassa hyppäsin Tommin kyytiin ja suuntasimme autolla kohti Kotajokea. Tarkoituksenamme oli käydä kalastelemassa ainakin Kotajoen Vääräkoskella ja Pitkäkoskella.

Vääräkoskella vesi oli kalastusta ajatellen oikein sopivalla korkeudella ja virtausta riittävästi koko kosken matkalla. Ensimmäisen vartin aikana ei tapahtumia. Toinenkin vartti meni hiljaisuuden vallitessa vaikka lukemattomia ottipaikkoja oli koluttu 2 miehen voimin. Mutta sitten alkoi ilmetä elon merkkejä. Ensin varovainen tärppi ja seuraavalla heitolla kala kiinni! AN-vaappuun iskenyt taimen oli karvan verran alamittainen ja näin ollen se vapautettiin hellävaroen koukuista.

Seuraavaa kalakontaktia saatiin sitten odotellakin jo pitemmän tovin. Edelliskerran Tommin säyne pajatsokin tuntui olevan tyhjä ja säyneet ilmeisesti vaihtaneet maisemaa. Mutta kosken loppuliu´usta napsautti taimen kiinni hetkeä aiemmin siiman päähän vaihtamaani Räsäseen. Kala taisteli virrassa vastaan antaumuksella mutta joutui lopulta taipumaan. Mittaa oli taimenelle kertynyt 42 cm.

Kahvittelun ja evästelyn jälkeen kolusimme vielä useita maukkaita ottipaikkoja saamatta minkäänlaista merkkiä kaloista. Oli aika siirtyä Pitkäkoskelle.

Pitkäkoskelle saavuttuamme alkoi heti tapahtua. Muutaman heiton jälkeen Tommin vapa taipui nöyrästi,mutta oikeni muutaman sekunnin kuluttua. Päävirran reunasta tärppi AN-vaappuun,tällä kertaa vain ei pysynyt kiinni. Nuotion virittelyn jälkeen menin hieman ylemmäs paikasta josta Tommi oli tärpin saanut. Hiljaiselta vaikutti. Kunnes tärähti lähes samasta paikasta missä Tommilla oli ollut tärppi. Kala väänsi tiukasti vastaan mutta muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen se rantautui varsin nätisti. Kala oli vain yhdestä koukusta kiinni ja helposti irroitettavissa ja kun ruokakala oli jo repussa päätimme vapauttaa tämän noin 44 cm komean taimenen joka iski AN-vaappuun. Sitten olikin aika siirtyä nuotion ääreen makkaran paistoon.

Makkaran paiston jälkeen kävimme vielä ottipaikkoja läpi mutta lisää tapahtumia ei kertynyt. Päätimme vielä jatkaa Kotajoen kiertuetta siirtymällä Vekarukselle.

Vekaruksella näytti kaikin puolin rauhalliselta,ei juurikaan muita kalamiehiä ja kalatapahtumatkin tuntuivat olevan harvassa. Kunnes sitten Tommin uittamaa AN-vaappua vietiin. Kala pisti napakasti hanttiin mutta talttui lopulta kokeneen kalamiehen käsittelyssä. Tiukassa oli ollut Tommilla taimen mutta tulihan se sieltä sittenkin! Jatkoimme kalastusta vielä joitakin tunteja useammankin ottipaikan ronkkien mutta enempää tapahtumia ei ollut.

Iltapäivällä ilmakin oli kirkastunut ja lämmennyt mukavan kesäiseksi ja takana oli jälleen yksi tapahtumarikas ja hieno kalastuspäivä!

12.06.-06 an