Lohensoutureissu Tornionjoelle on takana ja on aika palata taimenen kalastuksen pariin. Auton keula kohti Peltokoskea aamuvarhaisella ja tutkailemaan tilannetta joella. Vesi on laskenut lähes metrin sitten viime käynnin, joka taisi olla kesäkuun alkupuolella. Mitä ilmeisimmin vesi on myös lämmennyt reippaasti, olisiko jo päälle 20 asteista.

Virta on verkkaista ja keskivirrassa olevat kivetkin kuultavat pohjasta auringonpaisteessa. Muutama heitto kivien vieruksiin mutta mitään ei kuulu. Muutaman tunnin jälkeen alemman laavun alapuolella on sitten jo pientä merkkiä kaloista. Vaaksanmittainen taimenenpoika rimpuilee AN-vaapussa. Taisi Tommi olla oikeassa, ovat ilmeisesti istuttaneet poikasia jokeen. Koskien ronkkiminen ei tuota tulosta, ei tärppiäkään. Ajattelen käydä kokeilemassa vielä toiselt puolelt jokkee ennen pois lähtöä.

Ja toisella puolella tapahtuu hetimiten alimmassa koskessa. Jälleen vaaksanmittainen taimen roikkuu AN-vaapussa. Siirryn koskea hieman alemmas isomman kalan toivossa. Kosken loppuosasta tulee sitten hieman tukevampi tärppi AN-vaappuun ja alkaa taimenen vimmattu taistelu. Väsytyksen jälkeen totean tämänkin taimenen olevan alamittainen, arviolta noin 37 cm, ja irrottelen sen varoen koukuista jatkamaan matkaansa.

Seuraavalla heitolla jälleen taimen kiinni AN-vaapussa samasta paikasta. Lyhyen taistelun jälkeen saan kalan lähelle: kirkas taimen muttei vieläkään mitallinen. Arviolta 35 cm kala varovasti irti koukuista ja hetkessä se katoaa kosken kuohuihin. Vielä muutama heitto, ei tapahtumia. Sitten kamppeet kasaan ja auton keula kohti kotia.    

04.07.-06 an