Lauantai aamu valkeni usvaisena kun parkkeerasin Ylä-Peltokosken parkkipaikalle.Muita autoja parkkipaikalla ei ollut ja laavullakin oli hiljaista,ei ristin sielua missään.Ilmeisesti istutushuhuilta oli siivet katkenneet kun kalamiehiä ei paikalla näkynyt.Vesitilanne oli jotakuinkin ennallaan,vettä nuukanlaisesti ja virtauskin erittäin rauhallinen.

197741.jpg

Jos oli hiljaista joen rannoilla aamutuimaan niin hiljaista tuntui olevan myös pinnan alla.Ei kuulunut tärppejä eikä näkynyt pintakäyntejä,joki vaikutti täysin tyhjältä.Ja kuten niin monta kertaa aiemminkin täydellisen hiljaisuuden rikkoo naseva tärppi pinkin väriseen liitsiin! Ja saman tien kala ponkaisee ilmaan,ja heti perään toisen kerran ja kolmannen ja vielä neljännenkin! Kun hyppysarja on suoritettu niin kalakin alkaa olla valmista kauraa poimittavaksi.Muutama lyhyt syöksy vielä ja kala kääntyy kyljelleen antautumisen merkkinä.Taimenhan se on! Mutta valitettavasti muutaman sentin alamittainen.Koukku varovasti irti suupielestä ja taimenen matka jatkukoon.Kuva vapautetusta taimenesta alla.

197740.jpg

Pienen kahvitauon jälkeen jatkoin kalastusta.Joki tuntui jälleen hiljenneen täysin ja usvakin alkoi vähän kerrassaan hälvetä joen päältä.Ja silloin alkoi taas tapahtua.Napakka tärppi,jonka jälkeen kolme loikkaa ilmojen halki.Muutama syöksy ja kala alkoikin olla valmis rantautettavaksi.

197743.jpg

42 cm taimen Peltokoskelta

Aamuinen kalareissu osoittautui varsin onnistuneeksi,sillä em. kalojen lisäksi saalis karttui vielä yhdellä ahvenella ja yhdellä tärpillä.

24.09.06 an