Sunnuntai aamun hämärässä askeleet veivät meitä jälleen Jänisjoelle.Tällä kertaa aloittelimme kalastusta Kotajoen Vääräkoskella,jossa sielläkin vesi oli noussut jo tulvakorkeudelle.

296052.jpg

Vääräkoski "syystulvassa"

Vajaan parin tunnin sessio Vääräkoskella ei kalatapahtumia tarjonnut joten päätimme vaihtaa paikkaa.Pienen pohdinnan jälkeen päätimme suunnata Vekarukselle,sillä tuoreessa muistissa olivat itsenäisyyspäivän reissun kalatapahtumat.


297833.jpg

Ari Vääräkosken yläpuolisella suvannolla kokeilemassa kalojen iskuhalukkuutta.

Vekaruksella kosket kuohuivat entiseen malliin,vedenpinta oli nimittäin noussut jopa parisenkymmentä senttiä sitten muutaman päivän takaisen vierailun.Hetken kalasteltuamme,ilman minkäänlaisia kalatapahtumia,päätimme pitää ruokatauon kodalla makkaraa paistellen ja eväsleipiä syöden.

Ja niinhän siinä taas kävi että ruokatauon jälkeen alkoi sitten kalatapahtumiakin tulla.Muutaman heiton jälkeen taimen kelpuutti tummansävyisen AN-vaapun viimeiseksi ateriakseen.Kalaa väsytellessä Tommi oli ehtinyt jokivartta jo hieman ylemmäs.Hetken kuluttua tuli Tommilta puhelimitse ilmoitus kalatapahtumasta,tällä kertaa taimen ei ollut valitettavasti pysynyt koukuissa kiinni kuin pienen hetken.Harmittava karkuutus.

296054.jpg

Vekarukselta AN-vaappuun napannut taimen,pituutta 45cm.

Jatkoimme kalastusta iltapäivän hämärään asti mutta enempää tapahtumia ei tälle reissulle kertynyt.Ja jos sääennusteisiin on uskominen koskikalastus kelit taitavat jatkua vielä jonkin aikaa...

11.12.06 an