Pitkästä aikaa päätimme suunnistaa kirrepilikille Okuun. Paikallinen Esso oli lopettanut luvan myynnin, mutta avulias myyjä neuvoi meidät Mustaan pörssiin, josta niitä kuulemme olisi saatavilla. Aikamme kartsaa kierrettyämme uskalsimme kysyä alkuasukkaan oloiselta mieheltä missä Mustapörssi mahtaa olla, kun ei meidän reitille satu. Hän valisti meitä, että kyseessä on Kesport Kontkanen...no, olisihan se pitänyt tietää:-)

Mustantammella ihmettilemme lumetonta maisemaa ja peilikirkasta jäätä, liekkö menneet Mustanpörssin mukana? Keli oli aurinkoinen, tyyni ja pakkasta vähän toistakymmentä astetta. Valitsimme saman paikan Mustan puolelta kuin silloin kun iso kirre nousi jäälle. Ja hyvältä aluksi näyttikin: Heti roippeiden veteen saamisen jälkeen tuli ensimmäinen tärppi, joka tosin jäi tärpiksi, mutta vartin jälkeen oli jo eka kala jäällä.
340643.jpg
Kovasti on kalat pienentyneet...

Melkein heti ekan jälkeen tuli toinenkin saman kokoinen kirre. Virittelimme tulet lähellä olevaan pieneen saareen ja odottilimme lisätärppejä.
340647.jpg
Kesäntuntua tammikuussa.

Tärppiä ei kuulunut, joten kävin katselemassa muita paikkoja. Pienen matkan päästä löytyi hienoa keittokatos ja kalapaikkakin vaikutti lupaavalta.
340646.jpg
Keittokatos Ravinkaidalla, vesi virtasi vielä vapaana pienessä virrassa.

Kaloja ei enää kuulunut, joten vietimme loppuiltapäivän tulilla kepsutellen - ei yhtään huono vaihtoehto.
340648.jpg
Kepsua tulilla keskellä talvea.

Hyvää viikonloppua!

-Tommi