Tänään koitti pitkään ja hartaasti odotettu Jänisjoen kevätrauhoituksen loppuminen. Suuntasimme kohti Öllölää ennen kello kuutta ja Kotajoen Vääräkoskella olimme vaille seitsemän. Keli oli jo aamulla lämmin ja vaikutti, että päivästä tulee mainio ja niinhän siinä kävikin...

603255.jpg
Ari kivirastin päässä uittamassa vaappua ottipaikoille, aurinko paistoi.

603602.jpg

Tommin avaustaimen Jänisjoelta

Ensimäinen kala nappasi vartin kalastuksen jälkeen ja Tommin hattrick oli valmis puolen ysin maissa, ei  siis huono aloitus Jänisjoen kaudelle. Kaksi ensimäistä kalaa pääsi jatkamaan matkaansa, mutta kolmas oli sopivan kokoinen ruokakalaksi ja se päätyi reppuun. Kaksi ensimmäistä tuli papukaijan värisellä AN-vaapulla, tai 'rastalla', kuten se uudestaan nimettiin ja kolmas saman värisellä Räsäsellä.

603794.jpg
Pure Rastaa! Jänisjoen taimenten herkkua...

603634.jpg
Tommin kolmas, 52 cm taimen, iski Räsäseen Vääräkosken niskalta.

Seuraavaksi jatkoimme matkaa Pitkäkoskelle, jonne pääsi jo lautan kautta. Siellä Arikin alkoi lämmetä talvihorroksestaan ja aloitti kiivaan kalastuksen. Ensimmäinen kala oli kiinni kosken niskalla ja komean taiteilun päätteeksi se nousi myös ylös, mutta pääsi takaisin koskeen kasvamaan.

603262.jpg
Kello läheni yhtätoista, oli ruokatunnin aika. Ari virittelee tulet Pitkäkosken laavulle.

Kalastus jatkui evästauon jälkeen. Vuorossa oli päivän komein suoritus: Arilla nappasi kohtuukokoinen kala kiinni alakoskessa, jossa on melko kova virtaus keväällä ja siimaa juoksi kelalta ulos vinhaa vauhtia, ei auttanut muuta kuin juosta, tai oikestaan hyppiä, kalan perässä alamäkeen.
603264.jpg
Kala kiinni Pitkäkosken alavirrassa. Vastavaloon otettu kuva, siksi öinen vaikutelma:-)

Aikansa taiteiltuaan kivikossa ja rantapuskien välissä, Ari sai kalan ylös.
603265.jpg
Komea taimen,50 cm,jonka eteen sai tehdä töitä oikein urakalla.

Ennen kotimatkaa, kävimme vielä katsomassa miltä tilanne Koskenniskalla vaikutti. Siellä oli muitakin kalamiehiä avaamassa kauttaan. Kuin pisteeksi iin päälle, Ari nappasi sillan yläpuolelta vielä yhden kalan reppuunsa.Pituutta sillä oli 45 cm.

Mahtava reissu!

-Tommi