Lauantain uistelureissu Savonselälle ei mennyt kaikilta osiltaan putkeen. Päivä päättyi iltapäivän siirtymällä keskeytykseen bensan loppumisen seurauksena. Onneksi matkan katkeaminen tapahtui lähellä rantaa ja pääsimme melomalla mantereeseen. Mikäli tuuli olisi ollut yhtään kovempi, venekuntamme olisi ajelehtinut takaisin Savonselälle ja siellä rantaan pääsy olisi kestänyt hyvän tovin, ehkä jopa palokuntaa olisi pitänyt soittaa hinausapuun.

Rantaan päästyämme saimme polttoainetta läheiseltä mökiltä, mutta tankkauksen jälkeen kone ei suostunutkaan hörähtämään tulille helpolla. Erinäisten ilmaamistoimenpiteiden jälkeen pääsimme jatkamaan kohden Onkisalmen tukinpudotuspaikkaa pilkkopimeässä illassa. Näköhavaintoihin perustuva navigointi oli mahdonta, joten ajelimme käsi-gps:n karttajälkeä pitkin takaisin rantaan. Aikaa muutaman kilometrin matkaan meni toista tuntia. Lopulta pääsimme laskupaikalle, nostimme veneen ylös, keräsimme releet ja ajalimme kotiin pitämään oikein kunnon defbriefingin:-)

1040932.jpg
Onneksi oli edes käsi-gps mukana!

Mistäkö bensan loppuminen johtui? Vahvin epäilys liittyy siihen, että vene on viikot rivitaloyhtiön parkkipaikan kulmauksessa ja kiintosäiliössä ei ole lukkoa. Näin ollen olisiko jollain ohikulkijalla voinut olla polttoaineen tarvetta? Niin ja normaalisti mukana oleva varakanisteri oli jäänyt kotiin tältä reissulta.

Kalastuksellisesti päivä oli hiljainen. Pari haukitärppiä tuli läheltä rantaa, yksi alamittainen taimen lähti kyytiin selkämatalien lähettyviltä ja yksi topakampi tärppi jäi arvoitukseksi.

Vieläköhän tuonne järvelle pääsee, olisi mukavampaa lopettaa syksyn uistelut onnistuneeseen reissuun.

-Tommi