Viime viikonlopun Höytäisen pettymyksen jälkeen päädyimme tänään lähtemään pitkästä aikaa Kuoringalle. Paikanpäällä totesimme joutuneemme keskelle yleisiä pilikkikilpailuita, kalan tavoittelijoita oli melko paljon enemmän mihin Kepsupilikki Cupin kisoissa on totuttu:-)

Keli taisi olla melko sopiva Kuoringalla kalastamiseen ja vaihteli vielä päivän aikana. Liekkö kelin vaihtelu aiheuttanut ahventen varovaisen syönnin muuttumisen melko kiihkeäksi aika ajoin. Kesken parhaan syönnin Selkäluodon penkasta nappasi ennätysassu, jonka ylös saantiin piti tehdä temppuja oikein tosissaan. Jään alle kala kyllä tuli, mutta ei meinannut millään mahtua neljän tuuman reiästä ylös. Lopulta  se kuitenkin saatiin taiteiltua jäälle.
1321146.jpg
Reilu kilon ahven ja tyytyväinen saamamies.

Ahven painoi 1140 grammaa, pituutta oli 45 cm ja ympärysmitta 30 cm.
1322986.jpg

Maaginen kilon raja meni siis lopultakin rikki myös pilikkimällä! Muutenkin kalaa tuli päivän mittaan välillä oikein hyvin, allekirjoittaneen kalapussi painoi kotimittauksessa 3,8 kg.

Päivän päätteeksi kävimme katsomassa yleisen pilikkikilpailun tulokset ja palkintojenjaon. Totesimme yhteen ääneen, että vielä on matkaa tosipilikkimiesten saaliisiin; yleisen sarjan voittajan saalis oli yli 8 kiloa. Paljon pitää harjoitella ennen kuin lähtee mukaan oikeisiin kisoihin...

Nyt on talven pilikkitavoite saavutettu ja ajatukset voi suunnata jo pikku hiljaa tulevaan uistelukauteen:-)

-Tommi