Jälleen koitti se päivä kun Jänisjoella rauhoitus päättyi ja päästiin pitkästä aikaa koskelle kalaan.Aloittelin kalastelua jo aamuvarhaisella Kotajoen Vääräkoskella,jossa pitkään ei tarvinnut ensimmäistä kalatapahtumaa odotella.Ensi varovainen tökkäisy johon vastasin hivenen liian rajulla vastaiskulla jolloin vaappu karkasi kalan ulottumattomiin.Seuraavalla heitolla hivenen maltillisempi vastaisku ja taimen tarttui kiinni.

1577024.jpg

Kauden avaustaimen otti vihreäselkäiseen AN-vaappuun

Vääräkoski tarjosi vielä muutaman terävänoloisen tärpin mutta kumpaakaan niistä en saanut kunnolla tartutettua.Niinpä olikin aika siirtyä jokea hieman ylemmäksi Pitkäkoskelle.

Aamun auringonpaisteessa Pitkäkoski esittäytyi koko komeudessaan mutta joki pysyi kalatapahtumien suhteen hiljaisena.Evästauon jälkeen,kuten monesti aikaisemminkin,alkoi kuitenkin tapahtua.Pilviverhoa alkoi kertyä auringon eteen ja sekö lienee saanut kalojenkin suut aukenemaan,sillä samalla virranreunasta iski kala kiinni.Muutaman lyhyen syöksyn jälkeen kala antautui ja osoittautui edellistä aavistuksen rotevammaksi yksilöksi.1577026.jpg  

Pitkäkosken taimenelle kelpasi AN-vaappu värissä "isännän kalsari"

Muita tapahtumia ei Pitkäkoskelta kertynyt joten oli hyvä aika vaihtaa maisemaa ja "harrastusta" loppupäivän ajaksi.

Jatkoa edelliselle. Arilta kuultujen kalauutisten perusteella suuntasimme illalla Jarin kanssa samoille kalapaikoille.

1578396.jpg
Vääräkosken vesitilanne oli sopiva kalastukseen. Jari yrittää saada kalan nappaamaan...

Vääräkoskella ensimmäinen taimen iski vaappuun puolen tunnin kalastuksen jälkeen. Muutama muukin tärppiä oli, joista kahden seurauksena oli karkuutus ja yksi ylös saatu kala oli alamittattainen. Pitkäkoskella Jari sai yhden mittataimenen rannalle asti.
1578397.jpg
...Ja Pitkäkoskella kala sitten nappasi. Kalanperkauspuuhia laavun laiturilla.

Eli taaskaan ei tuttu Jänisjoen kauden avauspaikka pettänyt; kalaa tuli pitkin päivää. Tästä on hyvä jatkaa koskikalastuskautta!

Kesän alkua odotellessa,

Ari (juttua jatkoi Tommi)