Viikonlopun uistelukilpailu osoitti, ettei kuhan saanti ole itsestään selvä asia Pyhäselällä. Venekunnallamme oli yksi ainoa kuhatapahtuma koko kisan aikana, mutta onneksi kala oli kisamittainen. Kala painoi 1130 grammaa, pituutta oli 52 senttiä ja se oikeutti kisan 21. sijaan. Cup-pisteitä siis taas saatiin, mutta muuten kisasta ei ole omalta osalta paljoa kerrottavaa.

Kilpailun parhaat kalastajat erottautuituivat komeasti muusta joukosta; voittajien kuha painoi 4,7 kiloa ja kakkosenkin miltei 4,5 kiloa. Hieno juttu, että kisan voitto meni kunnollisen kalan saaneille venekunnille. Voittokalat uisteltiin Mattisenlahden eteläosasta, joka on ennenkin tuottnut voittosaaliita eri uistelukilpailuissa.

Kisan erikoisin sattuma osui Tuomikon Jukan kipparoimalle venekunnalle. Kerrankin voisi sanoa, että kalamiehellä oli hyvää tuuria väärään aikaan: Heti kisan alussa  nappasi taimen kiinni Bomberiin Napaluodolla. Ensi hämmästelyn jälkeen kala osoittautui kolmen kilon painoiseksi...harmi vain, että taimen ei ollut kisakala tässä kisassa:-( Se olisi nimittäin tuottanut vähintään 30000 pistettä tavallisessa kisassa ja oikeuttanut melko varmasti palkintosijoille.

Jokikone cupissa on vielä yksi kisa jäljellä Höytiäisellä, tai oikeastaan sen koilliskulmalla Suurselällä ja Jänisselällä. Kisa-alue on rajattu melko pieneksi aikasempiin Höyskän kisoihin verrattuna. Höytiäisen Taimenen voitto ratkennee kuhalla, jota aluella on ilmeisesti jo liiankin paljon. Taimentakin alueella on, mutta sitä ei kisassa kannattane sen enempää tavoitella Venekuntamme kokemukset alueelta ovat todella vähäisiä ja harjoittelemaan emme alkuviikosta ehdi. Viimeiseen kisaan lähdetään siis kylmiltään tavoittelemaan kauden parasta sijoitusta:-)

Syksyn alkua,

-Tommi