Tällä viikolla oli mahdollisuus parina päivänä jatkaa järvilohen tavoittelua. Reissut suuntautuivat Paasivedelle, josta lohen saamiseen on hyvät edellytykset tähän aikaan syksystä. Kelit suosivat lohen uistelua, pilvipeitettä oli sopivasti sekä tuuli puhalteli etelän ja ja lounaan suunnilta.

1991436.jpg
Valo ja varjot pitivät kalat aktiivisina pinnan tuntumassa pitkin viikkoa.

Ensimmäisellä reissulla pitkään ja hartaasti tavoiteltu mitta-järväri lopulta löytyi. Iltapäivän lopulla takilavapa alkoi notkahdella lupaavasti ja lyhyen väsyttelyn lopuksi veneeseen haavittiin 2,9 kiloinen kala.

1991441.jpg
Siinä se on: syksyn eka järväri.

1991439.jpg
Nyt saa pönöttää:-)

Viikon toisella Paasiveden reissulla ajelimme hieman eri alueilla ja yritimme etsiskellä myös taimenta. Puolenpäivän aikoihin plaanarin reunimmainen laukaisija nytkähteli edestakaisin, mutta ei lauennut kalan tärpistä. Siiman irti riuhtamisen jälkeen huomasimme, että toisessa päässä on sittenkin mittakala. Väsyttelyn jälkeen saaliiksi saatiin 2,2 kiloinen lohi.

1990990.jpg
Harvinainen hetki: Jussi ja raksilla uisteltu lohi.
 
Muita mainittavia kalatapahtumia ei reissuilta kertynyt, sen sijaan alamittaisia kaloja tuntuu myös Paasivedellä olevan todella paljon. Toisaalta se on hyvä asia, koska parin vuoden päästä siellä on entistä paremmat mahdollisuudet saada siiman päähän 3-4 kilon lohia.

Ja niinhän siinä sitten kävi, ettei kahta ilman kolmatta lohta. Vielä sunnuntaina piti käydä kokeilemassa syökö kala ja söihän se. Vaihtelun vuoksi laitoin pari vaappua pintavetoon plaanareihin reunimmaiseksi ja yllätykseksi toinen pulikka kelpasi lohelle, vaikka salakkaakin oli vierellä tarjolla:-)

1997101.jpg
Viikon viimeinen 2,5 kilon kala iski Jussin tekemään vaappuun.

Tästä on hyvä jatkaa,

-Tommi