Puruvesi Meeting on syksyn odotetuimpia kalastustapahtumia. Tuntuu siltä, että järvi jaksaa yllättää joka kerta kalamiehet uudestaan. Tällä kertaa Puruvesi näytti parhaita puoliaan, sillä venekuntamme viikonlopun saaliina oli neljä komeaa taimenta; lauantaina kolme ja sunnuntaina yksi. Kalat olivat kooltaan melko saman kokoisia, 2,4 kilosta tasan kolmeen kiloon. Treffitapahtuma on myös muiden uistelijoiden suosiossa, koska lauantaina järvelle oli 64 venekuntaa tavoittelemassa hopeakylkisiä ja sunnuntainakin vielä 51 venettä selvisi vesille asti.

1966427.jpg
Lauantain avauskala, painoa 2,4 kiloa.

Lauantain eka kala saatiin kyytiin reilun puolen tunnin raksien hinaamisen jälkeen. Nopean avauksen jälkeen ajelimme päivän samalla alueella uskollisesti pysyen ja se kannatti: Iltapäivällä juuri ennen ukkosmyrskyä ja raekuurosadetta alkoi tapahtumaan. Ensin laukesi irti yksi siima plaanarinarusta, mutta kala ei tarttunut kunnolla kiinni ja se karkasi. Heti tämän jälkeen havaitsimme kolmessa vavassa yhtäaikaa kalatärppejä, nopean arvioinnin perusteella valitsimme vavat mieheen ja aloitimme väsyttelen, jonka tuloksena saimme kaksi taimenta kyytiin, 2,7 ja 3 kg. Kolmas kala karkasi sillä aikaa kun otimme kahta muuta ylös. Samantien ukkosmyräkkä raekuuroineen saavutti veneemme ja ajelehdimme sen mukana vartissa parin kilometrin päähän ottipaikasta. Tapahtumia riittii siis puolen tunnin sisään melkolailla:-)

1966430.jpg
Lauantain kalat ja tyytyväinen kalamies pönöttää tummuvassa illassa.

Kolmen kilon taimenemme oli eka treffipäivän kolmanneksi suurin lohikala, päivän komein kala oli 3,6 taimen.  Venekuntamme kuului lauantaina järjestetyssä joukkuekilpailussa Team Tuomikon joukkueeseen ja kun kaikki kolme joukkueen venekuntaa saivat mittakalan, niin joukkukisan voitto oli selviö.

1966434.jpg
Joukkuekisa meni nappiin.

Sunnuntaina päivä lähti käyntiin samalla tavalla kuin eka päiväkin; taimen iski raksiin suunnilleen samalta paikalta ja samaan aikaan heti kisan alussa. 2,7 kilon kala jäi päivän ainokaiseksi loheksi meidän osalta. Muilla venekunnilla päivä oli parempi, sillä viikonlopun komeimmat kalat tuotiin puntariin sunnuntaina. Komein järvilohi painoi 4,3 kiloa ja kakkonenkin vielä 4,1 kiloa.

1966431.jpg
Sunnuntain kalat rivissä.

1966433.jpg
Treffien tuloksia löytyy myös Ruokkeen lomakylän sivuilta.

Viikonloppu oli hieno kalastuskokemus ja samalla palasi usko myös lohen vetouisteluun. Toivottavasti syksy jatkuu samaan malliin. Saa nähdä löytyykö Höytiäisestä samanlaisia kaloja, siellä järjestetään syksyn seuraava treffitapahtuma ensi viikonloppuna - sinne siis joukolla mukaan, koska nyt kannattaa mennä järvelle punalihaista tavoittelemaan:-)

-Tommi