Tänä viikonloppuna tuli sekä lopeteltua uistelua tältä kaudelta että aloitettua pilikintä. Lauantaina selkeä ja vähä tuulinen talvipäivä houkutteli lähtemään Höytiäiselle uistelemaan.

2086782.jpg
Höytiäisen satama oli ohuessa jäässä ja laitureilla lunta.

Viime päivien talviset kelit olivat jäähdyttäneet veden noin kolmeen asteeseen, kalakontaktit tulivat pääasiassa pinnan tuntumasta. Päivän mittaan veneen vierellä kävi kuusi nippa nappa mitassaan ollutta taimenta ja järväriä, jotka kaikki jatkoivat kasvamistaan seuraavia kesiä varten. Tälläkin reissulla  tavoittelimme ainoastaan reilun kokoisia kaloja, joita Höyskässä ui. Päivän aikana saimme raportin yhdestä 68 senttisestä järväristä, joka oli saatu hieman eri paikasta kuin missä venekuntamme ajeli. Perjantaina samoilta tienoilta oli tullut yli 70 senttinen kala. Tällä kertaa meitä ei onnistanut, mutta todennäköisesti syksyn viimeisestä reissusta jäi silti hyvä maku ja taas jaksaa paremmin odottaa ensi kevään koitoksia.

Lauantaina kuulimme, että Häikänniemeen olisi rakenettu edellisellä viikolla betoniluiska. Tieto piti käydä sunnuntaina omin silmin tarkistamassa ja todellakin sinne oli luiska ilmaantunut. Tosin se vaan näytti hieman siltä, ettei siitä isompia veneitä pysty kunnolla laskemaan, koska luiska loppuu veden alla kesken ja on melko matala jo näin korkeankin veden aikaan. Pienille veneille se toimii varmaan ihan hyvin, mutta olisivat nyt tehneet kerralla kunnollisen kun kerran lopultakin saivat luvan luiskan parantamiseen.

2086796.jpg
Häikänniemen kunnostettu luiska on edelleen matala ja betonilaatat loppuvat veden alla kesken.

Samalla reissulla kävin vielä katsomassa ensi viikonlopun Kepsupilikki Cupin avauskilpailun pitopaikan Käsämässä. Pieni lampi oli jälleen kerran jäätynyt kauttaaltaan umpeen ja jäätä oli kertynyt vajaat viisi senttiä. Pakkohan se oli kaivaa kaira ja pilkkionki esille kontista ja porailla pari reikää rannan tuntumaan.
2086802.jpg
Tämän kauden ensimmäiset pilikkiahvenet on nyt pilikitty.

Ja kyllähän sieltä kalaa tuli, liekkö kovaa vauhtia lähestynyt talvimyrsky aktivoinut assut hurjaan syöntiin. Tilanne vaikutti erittäin hyvältä ensi viikonlopun kisaa silmällä pitäen:-) Viikolla pitää viritellä pilikkivehkeet iskuun.

Talvista viikkoa,

-Tommi