Talvi ei saanutkaan vielä otetta ja uistelukausi jatkuu edelleen. Kepsupilikki Cupin avauspilikkikisa peruuntui heikkojen jäiden vuoksi, joten suuntasimme uistelemaan Höytiäiselle. Samalla tuli testattua Häikänniemen uusittu luiska. Muutkin uistelijat olivat lähteneet liikkeelle, sillä auringonnousun aikaan Häikänniemestä ei löytynyt enää kunnolla parkkipaikkaa autolle ja trailerille.

Järvellä keli oli mainio, kevyt lounaistuuli rikkoi järven pintaa, lämmintä oli asteen verran ja vesi noin 3 asteista. Reissun aikana koeajoimme ensimmäistä kertaa jarrupusseja,  jotka tuli hommattua koneessa esiintyneen öljyn paisumuksen haivaitsemisen jälkeen; kylmät olosuhteet ja raksinveto eivät ole hyvä yhdistelmä ilman kunnollisia jarruja. Jarrupussit ovat kovasti kehuttuja "Ahosen vetopusseja" ja hyvinhän nuo tuntuivatkin toimivan. Veneen vauhdin sai passattua helposti 1000 kierroksella 3 km/h:n pintaan ja muutenkin meno oli erittäin vakaata. Pitää vielä vähän testailla pusseja ja laittaa tänne sitten kuva miten ja mihin ne pitää viritellä, jotta pelaavat parhaalla mahdollisella tavalla.

2126739.jpg
Vetopusseilla vauhti on sopiva ja koneessa pysyy lämmöt kohdallaan.

Kalantulo oli hieman heikkoa, vaikka olosuhteet olivat loistavat. Puolen kymmentä alamittaista järväriä ja taimenta kävi rakseja puremassa, mutta mitään kunnon kaloja ei kiinni saatu. Muilla venekunnilla tuntui kalansaanti olevan saman suuntaista... ja ne isoimmat olivat taas karkailleet;-)

Syksy taitaa olla tulossa takaisin, joten saa nähdä vieläkö pääsee vetämään.

Takasyksyä,

-Tommi