Vuosi vaihtuu ja on aika nostaa esille muutamia kalastuksellisia kohokohtia tältä kalastusvuodelta. Nämä ovat niitä asioita, joiden vuoksi kalastaminen jaksaa kiinnostaa päivästä toiseen. Tällä kertaa lista on hieman yksipuolinen, koska Arin vuosi mennyt hirsilinnan rakentamiseen. Saattaahan se tosin olla, että Arska silti löytää vuodesta joitakin huippuhetkiä myös kalastuksen saralta. Tässä allekirjoittaneen viisi huippuhetkeä menneeltä vuodelta.

1. Lohta soutamassa Honkasuvannolla

Tänä kesänä se sitten tärähti, nimittäin ensimmäinen oma lohiluokan kala Pellon Honkasuvannolta, painoa 8,6 kiloa. Soutuhommia ja koukkaamisen hoiti Jari kokeneen lohestajan ottein:-) . Reissun kruunasi Jarin saama 6,8 kg:n lohi!
1688763.jpg
Ensimmäinen itse väsytelty lohi Tornionjoelta.

2. AN-tiimin kolmoisvoitto Kepsupilikki Cupissa

1480438.jpg
Ari oli viime talven Cupissa omaa luokkaansa, Mika toinen ja allekirjoittanut kolmas. Saa nähdä säilyykö asetelma samana myös tänä talvena, Arilla on ainakin luulisi virtaa löytyvän pilikkimiseen.

3. Järväriennätys

Tänä syksynä meni lopultakin rikki kolmen kilon raja järvilohirintamalla, kun 3,9 kilon kala nappasi Höytiäiseltä marraskuussa. Seuraavaksi tavoitellaan nelosen rajaa, montakohan syksyä pitää siihen rakseja hinata veneen perässä?

2034894.jpg
Kolmen kilon raja meni rikki järvilohen pyynnissä.

4. Puruveden taimenet

Puruvedelle on aina mukava mennä uistelemaan. Järvi on haastava kalastettava, mutta silloin tällöin siellä nappaa oikein kunnolla. Näin kävi tänä syksynä Puruveden uistelumeetingilla, saimme kahden päivän aikana neljä komeaa taimenta, joista isoin oli tasan kolmosen kala ja pieninkin 2,3 kiloa.
1966430.jpg
Uistelutreffien eka päivän saalis.

5. Jokikone Cup

Useina vuosina olen ollut mukana paikallisessa uistelucupissa, mutta tänä kesänä ajelin cupin läpi omalla veneellä Mikan kanssa. Paljon jäi parannettavaa, mutta silti kokonaistulos oli tyydyttävä: loppusijoituksemme oli kymmenes ja pääsimmepä kerran palkintopallille asti. Höyskän kisassa sijoitus oli kolmas. Ensi kesän cupissa tavoitetta reivattava muutama pykälä ylöspäin.

1809136.jpg

Monta muutakin kokemusta ja tapahtumaa, kuten reilun kiloisen ahvenen pilikkiminen Kuoringasta tai Kuusisuvannon lohestusreissu, olisivat hyvinkin voineet olla listalla mukana, mutta tällä kertaa tuli rankattua ylläolevat top-vitoseen. Toivotaan, että tulevanakin vuotena siimat pysyy tiukalla ja kalalla ehtii olemaan - eikös se mennyt jotenkin niin, että "kalastukseen käytettyä aikaa ei vähennetä ihmisen iästä".

Oikein kalaisaa Uutta Vuotta!

-Tommi