Lasikuus näyttää iskeneen blogin pitäjään kun ei ole kirjoitellut alkukesän uisteluretkistä. Tässä jonkinlainen kooste alkukauden uisteluista.

Lohen uistelua Raumanmerellä

Kevään ensimmäinen uistelukohde oli Rauman meri Helatorstain aikoihin. Peruuntuneen Ruotsin reissun jälkeen piti pahin kalastuspolte saada pois ja se onnistui lähtemällä Raumalle kalaan.

 
Helatorstaina siellä jossain ulkomerellä Rauman majakan takana.

Reissu oli hieno kokemus ja opetti jälleen kerran, että aina kannattaa uskoa kokeneempia kalastajia, jotka neuvoivat käyttämään riittävän vahvoja tapseja levyn takana. Saimme nimittäin kiinni yhden lohen, joka repi takilassa vedetyn levyn takana olleen tapsin poikki...0,45 fluorocarboni ei kestänyt:-( Heti perään toinen lohi puri täkysalakan poikki, noinkohan kala olisi jäänyt kiinni, jos olisimme käyttäneet tuplakoukkuja? Alueella oli siis joitakin kaloja, joista Tampereen miehet onnistuivat yhden kyytiin onkimaan.


Petteriä hymyilyttää, kun 10.9 lohi nousi kyytiin tunnin uistelun jälkeen.

Tukikohtana toiminut Kuuskajaskarin linnakesaari oli hyvä paikka kalastukseen. Vanhalla armeijan varuskuntasarella majoitustilaa riitti ja palvelu oli mainiota. Raumanmerella kannatti käydä, mutta ensi keväänä taidamme silti suunnata touko-kesäkuun vaihteessa Ahvenanmaalle.

Jokikone Cupin alku

Cupissa on nyt ajettu kaksi kisaa. Eka oli tuttuun tapaan Savonselällä ja toinen Kermajärvellä. Kipparin vaihdoksesta huolimatta homma ei meinaa vieläkään onnistua ja, jos joku väittää, että hauen kalastus on helppoa, niin voi sen tulla kisaolosuhteisiin näyttämään. Kyllä mekin sen osaamme muulloin:-)


Savonselän treeneissä kyytiin lähti 61 senttinen järväri Bomberilla... jospa tällainen tuuri  osuisi kohdalleen joskus myös kisassa.


TauollaTurpeisen saaressa. Silloin tällöin joutaa evästelemään myös rannalla.

Kermalla löysimme kyllä haukipaikan, mutta emme onnistuneet saamaan lukuisista tärppeistä kiinni asti kuin muutaman. Kesän ekoista kisoista ei siis pisteitä ole montaa herunut, mutta yritetään silti vielä; ensi viikonloppuna kisaillaan Höytiäisellä.

Höyskää ja Pielistä...

on tullut myös ajeltua. Höytiäisen ekoilla reissuilla toukokuun puolella tuli joitakin mukavia taimenia otettua ruokakaloiksi asti, nyt viimeisillä reissuilla alamittaiset taimenet ja järvärit ovat iskeneet hanakasti rakseihin, mutta päässeet sitten takaisin uimaan. Tilanne vaikuttaa hyvältä syksyä silmällä pitäen.

Pitkästä aikaa tuli käytyä myös Pielisellä. Tarinat komeista lohista saivat kiinnostuksen kohoamaan, mutta reissun saldona oli vain runsaasti haukitapahtumia ja joitakin alamittaisia järväreitä. Pitänee odottaa sylksyä ja mennä sitten uudestaan kokeilemaan.


Paalasmaan kärjessä sai väistellä tukkiproomua...

Kesän lohensoutureissu Honkasuvannolle lähestyy ja kuume nousee sitä mukaa. Pelikaveri on parhaillaan samalla suvannolla ja lohta tuntuu nousevan mukavasti veneeseen, kuten Naamisuvannon saalistilasto asian todistaa. 

Vielä puolitoista viikkoa...

-Tommi