Tämän kesän surkeasti sujuneiden uistelukisojen jälkeen päätimme aloittaa uisteluhommien opettelun alusta.


Paltamon Kuhakunkun lähtötunnelmissa oli vielä toiveet korkealla, kisan jälkeen ei enää:-)

Palasimme siis takaisin kotivesille Pyhäselälle, jota on tullut ajettua turhan vähän viime kesinä. Tavoitteena on ollut opetella hauen ja kuhan uistelun perusteet uudestaan tekemällä asioita eri tavalla kuin kisoissa mm. valitsemalla vetoon sellaisia vaappuja joita ei ole kisoissa uitettu. Lisämotivaationa tuli siitä, että kaikille ongituille kaloille löytyi ottaja, joka maksaa niistä sen verran, että saamme bensakulut mukavasti takaisin. Tämä lienee yksi syy miksi haukea ei ole tullut kalastettua kovinkaan aktiivisesti edellisinä kesinä. Kaiken lisäksi hommaan littyy myös hoitokalastuksellisuutta kun kaikki yli puolimetriset hauet lähtevät kyytiin eikä niitä viskellä takaisin järveen.


Lohi-Armaksen tekemä vaappu on toiminut Hakkipesiksen täsmäaseena, tällä kertaa siihen haksahti kuha.

Pyhäselkä tuntuu olevan kalaisa järvi tähän uistelun perusteiden uudelleen opetteluun. Haukea ja kuhaa on tullut melko mukavasti ja välillä veneessä on melkoinen viuhtominen ja kalapapin mäiske kuin parhaassa maakuntasarjan pesismatsissa:-) kun kyytiin nousseita kaloja on papitettu, pistetty  ja laitettu kylmään. Parhaan yksittäinen päiväreissun saalis on ollut 44 hakkia ja 18 kuhaa, eli melkoista hakkipesistä meno veneessä on ollut. Yhteispainoa kaloilla oli reilusti yli 60 kiloa.


Hakkipesiksen tulosta.

Laji tuntuu tällä hetkellä sen verran mukavalta, että taidamme jatkaa sitä vielä ainakin reilun kuukauden verran ja sitten siirrymme lohen uisteluun vesien viilennyttyä riittävästi - siihen asti kalapappi heiluu Napaluodolla.

Pesisterveisin,

Tommi