Kalavuosi 2010 loppuu tänään, joten on aika muistella vuoden parhaita kalastushetkiä. Tämä lista on allekirjoittaneen näkemys vuoden kolmesta parhaasta jutusta.

1. Paasiveden lokakuu

Alkusyksyn tyhjien lohiereissujen jälkeen lohta alkoi tulemaan oikein kunnolla Paasiveden kraaterijärvestä. Joka reisulta saatiin herramiesmittaista ruokakalaa  ja enpä muista milloin aiemmin olisi tullut laskettua yli 60 senttisiä järväreitä takaisin uimaan, kun niitä oli jo rittävästi jokaiselle veneessä olijalle:-)

Paasivesi

Lohta riitti ja aurinkokin paisteli välillä.

2. Hakkipesis

Loppukesästä tapahtui myös eräänlainen paluu takaisin vetouistelun alkuaikoihin kun innostuimme onkimaan haukea ja kuhaa urakalla Pyhäselältä. Välillä sitä tulikin oikein reilusti; päiväsaaliit liikkuivat 40-90 kilon välissä. Kalojen papitus alkoi tosiaankin muistuttamaan jo piirikunnallista pesismatsia, jonka vuoksi nimesimme lajin hakkipesikseksi. Kaikki kalat toimitettiin eteenpäin kalatukkuun. Tämä laji oli niin mukavaa, että päätimme jatkaa sitä ensi kesänä. Tulevan kesän tonnitalkoita seurataan tiiviisti myös tässä blogissa.


Hakkipesiksen normireissun saalis.

3. Raumanmeren lohireissu

Tähän komanneksi olisi voinut valita yhtä hyvin myös Pellon Honkasuvannon lohensoutureissun, koska molemmissa vedettiin kalastuksellisesti tyhjät. Rauman reissu oli kuitenkin ensimmäinen merelle suuntautunut uistelureissu ja sen vuoksi kokemuksena hieno juttu. Ja näimmehän me kuinka tamperelaiset kalakaverimme vetivät taidolla ja tuurila komean lohen kyytiin.

Petterin lohi
Petteri ja lohi.

Tässäpä näitä allekirjoittaneen kohokohtia menneeltä kalastusvuodelta.

Hyvää ja kalaisaa Uutta Vuotta!

Tommi

 Jatketaanpa Tommin aloittamaa juttua vielä hieman.

1. Pieni kipinä

Omalla kohdalla vuoden parhaisiin hetkiin täytynee lukea pienen pienen kipinän syttymisen vetouistelua kohtaan.Kesähelteillä viattomasta vaapun vedosta kuhan uistelussa kytemään alkanut kipinä vei vielä syksyn pikku pakkasilla (ja tuulilla) aalloille keikkumaan ja punalihaisia jahtaamaan,vaapuilla tietenkin.

                   

Syksyn taimen 2,150 kg 

2. Honkasuvannon lohensoutu

Listalle laitettava vaikka lohta ei menneenä kesänä siiman päähän saatukaan.Paljon soudettiin ja monta vaappua uitettiin mutta tällä kertaa ei napannut.Fiilis suvantoa soutaessa kuitenkin sitä luokkaa että ei oikein voi listalta poiskaan jättää.             

Jarhoisen koski

Tässäpä näitä muutama kohokohta omalta osalta,ensi vuonna toivottavasti taas lisää!

Ari