Viime syksyinen hauen kalastus jalostui talven aikana ideaksi onkia tuhat kiloa haukea ja kuhaa kyytiin tänä kesänä. Talkoot käynnistyivät tänään Samppaanselallä Carelia hunting and fishing clubin järjestämän Paasivesi uistelun yhteydessä. Uistelun pääkohde oli lohi, paitsi meidän venekunnalla, joka kurvaili hauen perässä... Toinen syy tähän erikoiseen saaliskalavalintaan oli se, että edellisellä viikolla ei korviimme ollut kantautunut yhtään lohiuutista Paasivedeltä.


Iloinen kohtaaminen talven jäliltä; Mika ja Hakki:-)

Vaikka hauki onkin jo kutenut, niin silti se ei ollut kovinkaan innokkaalla syömätuulella. Ajelimme ensimmäiset pari tuntia matalassa vedessä, mutta kalaa ei löytynyt. Meinasimme jo siirtyä Paasiveden puolella lohen uisteluun, mutta päätimme vielä kuitenkin kokeilla hieman syvemmältä vedeltä ja sieltähän sitä kalaa sitten alkoikin tulla jonkin verran.


Reilu viiden kilon keväthauki toi 1. sijan Paasivesi uistelun muu kalasarjasta.

Päivän isoin haukemme painoi 5,2 kiloa ja sillä irtosi uistelutapahtuman muu kalasarjan ykkössija, lohisarjan voittaja pokkasi ykköspalkinnon 61 senttisellä 2 kilon lohella. Se olikin päivän ainut mittalohi. Tällä kertaa kannatti lähteä haukijahtiin, venekuntamme kokonaissaalis liikkui reilussa 20 kilossa, eli enää on onkimatta 980 kiloa. Talkoot jatkuvat ensi viikolla Savonselällä.

Kesän odottelua,

Tommi