Nyt uskaltaa jo sanoa, että tonnitalkoot ovat ohi tältä kaudelta, koska tuhat kiloa haukea, kuhaa ja ahventa on kasassa.

Tänään käytiin ajelemassa Vuoniemen maisemissa Pyhäselän eteläosassa ja Tikanselällä. Mielessä oli uskomus, että pohjoisen puoleiset tuulet olisivat painaneet kalat Vuoniemen varteen. Jokin verran sieltä kalaa löytyikin, mutta ei mitään hot spottia. Sen sijaan uistinlaatikoihin tuli reilusti tilaa, koska pohja tuntui olevan erittäin ottava, eikä antanut yhtään armoa pohjatärpissä. Vaappuja meni pitkälle toistakymmentä:-( Kai sekin kuuluu lajin luonteeseen...

Kirjoittelen tarkemman tilaston kesän talkoista, kunhan saamme tiedot tämän päivän kalapotista. Karkeasti voi arvioida, että mittakuhaa oli noin kolmannes koko potista, yli puolimetristä haukea  kuutisen sataa kiloa ja ahventakin useampi kymmenen kiloa. Isoin kuha painoi 6,5 kiloa ja hauki noin 6 kiloa. Yli vitosen hakkeja oli useita, kolmosen kuhia joitakin.

Nyt voi sanoa, että talkoot kannatti vetää ja taas oppi hieman paremmin onkimaan kuhaa ja haukea olosuhteista riippumatta. Niinhän sitä kuulee usein sanottavan, että "hauen onkiminen on helppoa ja sitä saa jokainen vaikkei haluaisikaan". Olemme asiasta hieman toista mieltä:-)

Talkoot uusitaan ensi kesänä, silloin vaan ei hukata hyviä uistelupäiviä turhaan lohen perässä kurvailuun alkukesästä ja syksyn alussa. Tosin nyt on aika siirtyä lohenuisteluun, vesi alkaa olla riittävän viileää.

Kireitä!

Tommi