Vuosi vaihtuu ja on aika laittaa menneen vuoden parhaat kalareissut järjestykseen. Seuraavat tapahtumat ovat allekirjoittaneen omia näkemyksiä kauden kohokohdista ja esitän ne tällä kertaa käännetyssä järjestyksessä.

Kolmanneksi hienoin juttu oli Jokikone Cupin Rääkkylän osakilpailun kolmostila. Sijoituksen arvoa nostaa se, että venekuntamme sai kappalemääräisesti eniten mittakuhia. Jo Koiteren kisassa olimme onnistuneet onkimaan kuhia määrällisesti eniten, mutta siellä sijoituksemme oli viides, toki erittäin hyvä sijoitus sekin. Näiden kahden onnistuneen kisan voimin jaksaa lähteä Cuppiin mukaan myös ensi kesänä.


Kuhan pyynti alkaa onnistumaan ja Cupissakin päästiin kahdesti palkinnoille.

Toiseksi hienoin asia oli oikeastaan Tonnitalkoot, joissa asetimme tavoitteeksi onkia tuhat kiloa haukea, kuhaa ja ahventa. Tavoiteeseen päästiin, samalla kokemusta karttui eri järviltä ja eri olosuhteista. Tonnitalkoitakin jatketaan varmuudella myös ensi kesänä.

Hakki
Hakkiloita on mukava onkia:-)
 

Hauen ja kuhan pyynti on oikeastaan jopa niin mukavaa, että lohen pyynnin määrää voisi jopa jatkossa vähentää. Hakkipesistä voisi kutsua oikeaksi urheilukalastukseksi varsinkin silloin kun hakki ja kuha innostuvat oikein kunnolla syömään; silloin jää lepohetket vähiin ja usein myös päivän eväät syömättä:-)

Viime kauden ykkösjuttu oli ehdottomasti Venäjän Karjalan kalareissut. Reissuja tehtii kaikkiaan kolme, joista kaksi Ääniselle ja yhden kerran käytiin Laatokalla. Kaikki reissut onnistuivat, mutta silti ylitse muiden nousee heinäkuun Äänisen reissu.  Oli suorastaan epätodellinen olo kun kesähelteessä kiskottiin lohta kyytiin samaan tapaan kuin Koitereella kuhaa:-) Venäjän hyvien kokemusten johdosta rajan taakse lähdetään varmasti myös ensi kesänä.


Lohen uistelua heinäkuun helteessä Äänisellä.

Tässäpä tämän kauden tähtihetkiä. Paljon muitakin hyviä hetkiä kalastuksen parissa vietettiin vuoden aikana, tai oikeastaan kalassa ollessa on aina hyvä hetki. Luinpa joltain alan keskustelupalstalta sellaisenkin viisauden, että  "kalastukseen käytettyä aikaa ei vähennetä ihmisen iästä".  Tähän olen alkanut aina vaan vahvemmin uskoa:-)

Kireitä siimoja ensi vuodelle!

T. Tommi

Jatketaanpas listaa vielä hivenen.Menneenä vuonna kalareissuja kertyi omalle kohdalle hieman tavanomaista vähemmän joten ne "huippuhetket" onkin helppo poimia esiin.Selkeä ykkösjuttu oli tietenkin kolmas Kepsu Cupin voitto minkä johdosta Kepsu-ukko tulee tulevina vuosina istuskelemaan vakituiseen uunin reunalla!

 

Kolmas cupin voitto!   

Toiseksi täytyy nostaa syksyn koskikalastusreissu Ruunaalle.Hauska ja mukava reissu kaikinpuolin ja tietty kalat olivat sitten reissun kruununa!

Perhomies Ruunaalla

Kolmanneksi täytyy laittaa heinäkuun kuhastelut Haukivedellä.Leppoisissa merkeissä ja tuulissa jälkikasvukin pääsi auttelemaan touhuissa,niin veneen puikoissa kuin kalojen ylösotossakin.

Venla kipparina

Talven tuloa odotellen

Ari