Tällä kertaa kalastuksellisia tähtihetkiä on hieman hankalaa listata tämän blogin juttujen perusteella, koska blogin pito on ollut hiljaista vaikka kalastusrintamalla on ollutkin yhtä vilkasta kuin aiemminkin. Hiljaiselo blogissa johtuu kuvien katoamisesta ja sen aiheuttamasta harmituksesta. Laitan kolme kauden parasta hetkeä järjestykseen, osa löytyy blogista ja osa muualta.

Kolmanneksi hienoin juttu oli uuden kalastustyylin, säippäilyn, kokeilu ja sen perusteiden opettelu syksyllä. Uuden opettelu on aina mukavaa, vaikka se ei saalista alkuun tuotakaan ja haasteita riittää. Säippäilyn opettelu jatkuu keväällä ja tavoitteena on kokeilla lajia jopa kisaolosuhteissa ensi kauden aikana.

Säippämastot busterin komistuksena.

Toiseksi hienoin asia liittyy pitkäaikaiseen tavoitteeseen, joka lopultakin toteutui viime kauden päätteeksi: saimme sm-kisapaikan Iisalmeen ensi kesälle. Kisapaikka tuli opm-cupin sijoituksen perusteella. Kyseinen cup on sinällään mukava tapa tavoitella sm-kisapaikkaa, koska siinä pisteitä voi haalia eri cuppien kisoista ympäri Suomea. Mekin onnistuimme Kuhakunkussa Paltamossa sekä yhdessä Koillis-Savo cupin kisassa Kallavedellä. Sm-kisoihin lähdetään nöyrällä mielellä, mutta kuitenkin kunnolla valmistautuen.

Ykkösjuttu löytyy jälleen rajan takaisilta kalavesiltä. Ääniselle tehtiin viime kesän aikana kaksi onnistunutta reissua, mutta tällä kertaa kesän paras reissu liittyy Pääjärven seikkailuun. Reissu oli kalastuksellisesti hieno, pääpaino oli  nieriän onginnassa ja siihen sisältyi ripaus extremeä:-)  Pääjärvelle pitää päästä joskus uudestaan, mutta silloin kalastukseen on varattava reilusti enemmän aikaa...

Nieriä saalista yhdeltä uistelupäivältä.

Kireitä siimoja ja iloisia naamoja uudelle vuodelle!

T. Tommi