Kotajoella

Jänisjoen kauden avauspäivä jäi tänä keväänä väliin mutta toukokuun loppupuolella teimme Valtterin kanssa yön yli reissun Kotajoelle.Yövyimme Pitkäkosken laavulla ja kalastelimme koskea sekä sen ylä- ja alapuolta.Kirreistä tai taimenista ei illalla saatu havaintoja mutta muutama säyne iski hanakasti vaappuihin kosken yläpuolisesta järvestä.

WP_000138.jpg

Aamu valkenee laavulla

Uusi päivä ja uudet kujeet.Seuraavana aamuna jatkoimme kalastelua aamupalan jälkeen ja sitten alkoi myös kirret purra uistinta.Aamupäivän aikana tuli ensin pari räyhäkkää kirretärppiä ja näyttävien hyppyjen päätteeksi kalat pääsivät irti.Pienen tuumailun ja koukkujen vaihdon jälkeen seuraavat tärpit pysyivät kiinni ja rannalle saatiin pari nättiä kirreä.

IMG_5941.JPG

Kotajoen saalista

Retki oli erittäin onnistunut ja kalatapahtumat kruunasivat koko reissun.Tästä on hyvä jatkaa kesää eteenpäin.

Haukivedellä

Juhannuksen jälkeinen viikko tuli sitten vietettyä saaristolaiselämää Haukivedellä.Helteet lämmittivät pintavedet jopa vanhoillekin luille uimakelpoiseksi ja se tuntui olevan myös kuhien mieleen.

WP_000207.jpg

Upea auringonlasku ja peilityyni järvenpinta,tärppiä odotellessa

WP_000189.jpg

Venlan saama kuha,taisi mennä pannun kautta makiasti ääntä päin :)

Puolen viikon maissa reissu sai sitten kruununsa kun vaappuun iski se kuhan mötkö jolla oma kuhaennätys harppasi ihan uudelle kiloluvulle.

WP_000229.jpg

Nelosen kuha (tai 4,070 kg jos ihan tarkkoja ollaan ;))

WP_000220.jpg

Valtsu ja 50 cm messinkikylki

WP_000269.jpg

Tähän oli hyvä päättää viikko

Kuhaa nousi uistelemalla viikon aikana varsin mukavasti ja muutama uusi AN-vaapun värikin erottui edukseen joukosta.Lisäksi sivusaaliina tuli muutama hauki ja joitain paistokarkeita ahvenia savustuspöntön täytteeksi.

Palataan aiheeseen jos ja kun tarvetta ilmenee.

Lomien jatkoja,

Ari