Kesän toisella Äänisen reissulla oli lohikalat edelliskertoja tiukemmassa, sen sijaan uutena tuttavuutena veneeseen vedeltiin kuhia. Sitä en osaa sanoa vielä onko ilmiö hyvä vai paha asia, sillä vesi oli harvinaisen lämmintä. Jos taas kuha on levinnyt samaan tapaan kuin näissä Pohjois-Karjalan lohivesissä, kuten mm. Höytiäisellä ja Pielisellä, on käynyt, niin kehityssuunta ei ole hyvä.

DSC_0032-normal.jpg
Kuhamies nappasi kuhan Äänisestä

Kuhien lisäksi saimme toki myös lohikalaa, tosin sitä piti etsiä syvän veden päältä syvältä; kaikki paremmat kalat tulivat 10-15 metrin syvyydestä.

DSC_0041-normal.jpg*
Äänisen nelosen peruslohta.

Tämän kertainen majoituspaikka antsaitsee erityismaininnan tasosta ja palvelusta. Paikka oli juuri valmistunut, tai oikeastaan valmistumassa, taisimme olla ensimmäiset testiasiakkaat. Mikä oli ollessa kun kaikki pelasi: Tilaa oli ruhtinaalisesti, laskuluiska oli hyvä ja veneen sai vartioituun laituriin parkkiin.

DSC_0030-normal.jpg
Kyllä kelpaa majoittua:-)

Reissu liittyi Carelia Hunting and Fishing Clubin Äänisen uistelutapahtumaan, jossa saatiinkin komeita kaloja. Voittajavenekunta nappasi 6,1 kg lohen, kakkos ja kolmosvenekuntakin yli vitosen kalat.

DSC_0051-normal.jpg
Uistelutapahtuman kärkikolmikko yhteispönötyksessä.

Mukava oli taas käydä lohtauistelemassa, ensi kesänä jatketaan. Nyt voi palata takaisin kuhajahtiin...

Kesän jatkoa!

Tommi