Viime viikko tuli vietettyä Väylällä lohen soudun merkeissä.Heinäkuinen ajankohta ei ennakko odotuksissa suuria haaveita kalasta mieleen luonut,vaikkakin kalaa jokeen oli noussut huimia määriä.Edellisviikkojen aikana merkintöjä saalistilastoihin oli kuitenkin kertynyt harvakseltaan,mm. Lappeassa oli ollut varsin hiljaista.

Mutta kuinkas ollakkaan.Alkukesän helteiden jälkeen säät olivat viilenneet pohjoisessakin ja sitä mukaan myös veden lämpötila oli tasaisesti laskenut.Lisäksi veden korkeus oli ollut laskusuunnassa viikon päivät.

Reissulle saatiinkin sitten oikein lentävä lähtö kun pääsin ammattimiehen kyytiin katsastelemaan Naamisuvannon soutulinjoja ja ottipaikkoja.Kalaa suvannossa näytti olevan varsin mukavasti sillä komeita hyppyjä ja näyttäviä vesiroiskeita näkyi pitkin suvantoa.Ja eihän siinä pitkään tarvinnut vavan kärkiä vahtailla kun jo alkoi räikkä laulaa.Hetkeä aikaisemmin oli alapuolellamme soutaneella juniorivenekunnalla eli Sakulla ja Valtterilla ollut lohitärppi.Lyhyehkön väsyttelyn jälkeen veneeseen haavittiin 4,1 kg kirkas nousulohi.

 ari_20130715.jpg

Aika mahtavat tunnelmat öisellä joella !!

Seuraavana päivänä soutuhommat jatkuivat.Soutajia suvannolla ei ollut kuin pari muuta venettä joten ottipaikkoja sai soutaa kaikessa rauhassa.Suvannon alaosassa alkoi laitavapa taipua ja sitten AN-vaappua jo vietiinkin vihaisesti.Reilun viiden minuutin väsyttelyn jälkeen haavin pohjalla köllöttelikin sitten lähes kutosen lohi.

ari_20130716.jpg

5,8 kg ja fiilikset katossa (vaikka ei välttämättä kuvasta uskois ;))

Tässä vaiheessa reissua oli sitten kaikki tuuri käytetty vaikka tapahtumia joella vielä riitti.Hyvänä esimerkkinä olkoon se että reilun kahden tunnin laskun aikana varovainen lohitärppi tulee juuri silloin kun äijä ottaa mehuhuikkaa! No,aina se ei mene kuin elokuvissa.Kolmaskin kala oli toki siiman päässä ja kävi pariin otteeseen veneen vieressä näyttäytymässä,ei kuitenkaan aivan haavin ulottuvissa.Ja niin se vain sitten koukku kirposi kalan suupielestä...vähän meinas kyllä harmittaa...mutta viisaammat sanovat sen kuuluvan lajin luonteeseen!

WP_000301.jpg

Auringonlasku Naamisuvannolla

Kaikkiaan reissu oli varmasti parhaita mitä Väylälle on vuosien varrella tullut tehtyä.Kalaa oli suvannossa reilusti ja näyttävät kalojen loikat ja komiat pyrstöt pitivät soutuintoa mukavasti yllä.Ja kalatapahtumiakin tuli joella tasaiseen tahtiin.

Ari