Laatokkalla järjestettiin venäläiset kalastusfestivaalit, jonne myös CHFC:n 12 venekuntaa osallistui. Tapahtuman pääpaikkan toimi Piipun pihan Sortavalassa.

Laatokka2-normal.jpg

Festivaalien avajaiset olivat juhlalliset, kaikki 45 venekuntaa esiteltiin pietarilaisen julkkiksen haastattelemana.

Tapahtuman järjestelyt olivat onnistuneet ja myös kisaa valvomassa oli lukuisa joukko kalamillisejä sekä järjestäjien valvontaveneitä.

Laatokka3-normal.jpg
Kilpailun johtajana toiminut kalamiliisi piti aamun kipparikokouksen.

Laatokka4-normal.jpg
Piipun pihan satamasta oli hyvä lähteä kuhajahtiin, tässä vaiheessa olivat odotukset vielä korkealla.

Kilpailualue oli rajattu Laatokan pohjoispäässä Honkaselkään sekä Hiidenselkään, joista molemmista olivat kuhat kadonneet pitkään jatkuneiden pohjoistuulien seurauksena. Suomalaiset venekunnat onnistuivat löytämään kisa-alueelta vain muutamia haukia sekä yhden yli 45 senttisen kuhan. Sen sijaan venäläiset venekunnat olivat onnistuneet onkimaan komeita  hauki- sekä kuhasaaliita... Venäläisten kalastustaitoa voi vain ihastella:-)

Laatokka1-normal.jpg
Laatokan maisemia ehti hyvin ihastelemaan, kun kalat eivät häirinneet kalastusta.

Festivaalien palkinnot menivät siis kaikki venäläisille, suomalaisten jäädessä kauaksi kärjestä. Tämä saattoi olla hyväkin asia, sillä palkintoina olleita veneitä ja moottoreita olisi ollut erittäin hankalaa saada tuotua tullin läpi Suomeen.

Kaikesta huolimatta festivaaleista jäi hyvät tunnelmat, vaikka kalaa ei tällä kertaa tullutkaan. Tapahtumalle on luvassa jatkoa ensi kesänä ja CHFC:n veneet aikovat osallistua silloinkin.

Vielä on kesää jäljellä!

T. Tommi