Syksy on jälleen nytkähtänyt askeleen eteenpäin ja muutamia kalareissuja on tullut tehtyä niin Jänisjoelle kuin Karvionkoskelle. Vaikka syksy tähän asti on ollut lämmin ja kuiva ja jokivesien vedet ovat vähentyneet ja pysyneet sangen lämpiminä, kalatapahtumia reissuilla on silti ollut ihan mukavasti.

Muutama viikko sitten tuli käytyä Peltokoskella parin tunnin setti kalastellen Ylä-Peltokosken laavun puoleisella rannalla. Vettä ja virtausta oli joessa kohtalaisesti ja muita kalamiehiäkin tamppaili pitkin rantoja aika-ajoin vastaan. Illan hämärtyessä sitten tulikin ihan mukava tälli kun vaappuun iski liki kaksikiloinen kirre. Vahvan väännön jälkeen taistelu päättyi kuitenkin kirren tappioksi.

54.jpg

Tumma AN-vaappu kelpasi kirrelle

Viikko sitten käytiin Valtterin kanssa kesän toinen reissu Karvionkoskella. Keväällä tehty reissu meni luokkaan MP ja huonolta näytti tämänkin reissun alku kalojen suhteen, kelihän oli todella loistava lähes helteinen. Aamun sarastaessa taivas oli paksun pilviverhon peittämä ja kalojen ottihalut aivan toista luokkaa kuin edellisenä päivänä. Valtteri tartutti vaappuun pienen ajan sisällä kaksi alamittaista taimenta ja itsekin onnistuin perholla jallittamaan pienen taimenenpojan. Reissun isoin kala oli noin 43 cm taimen joka iski niskalta vaappuun. Kala säästi kuitenkin henkensä kun vapauttaminen yhdestä suupielessä kiinni olleesta koukusta onnistui vielä kätevästi.

Reissun jälkeen iski pienimuotoinen kipinä perholla kalastamiseen kun ensimmäinen jalokala iski perhoon. Ja pitihän sitä sitten muutama perhonkuvatuskin turata omilla pikku nakkisormilla. Viikonloppuna tuli sitten käytyä parina iltana opettelemassa perhokalastusta ja uittelemassa omia perhoja Peltokoskella. Ja hämärän jo laskeutuessa joen ylle se ihme sitten tapahtui!! Nimittäin kirre otti ja haukkasi meikäläisen tekemään "tupsukkaan". Tästä voisi kai vain todeta että pimeässä ja humalassa kaikki näyttää paljon paremmalta... 

56 Perhokirre.jpg            

Eka perhokala ja kirrellä painoa 1,63 kg

Pimeneviin syysiltoihin,

Ari