Syyslomaviikolla tuli tehtyä kolmen päivän kalareissu Ruunaan koskille. Tarkoituksena oli tutustua Neitikosken yläpuolisiin vesialueisiin soutu-uistellen sekä muihin alueen koskiin heitellen sekä vaappua että perhoa. Sen verran on kuitenkin tullut hurahdettua tuohon perhokalastukseen syksyn aikana että virppavapa ei osunut sitten millään käteen auton peräkontista kun kalavehkeitä sieltä etsiskeli reissun aikana. Päivän mittaisen soutu-uistelun saldoksi jäi liki puolitoistakiloinen säyne, kiloinen hauen pulikka sekä pieni ahvenen tirri.

Perhovavan kanssa aloittelin kiertelemällä koski- ja virtapaikkoja Haapavitjan maisemissa. Sieltä saaliina noin varttimetrin mittainen harjuksen tappi joka nappasi omatekoiseen perhoon.

60 Harri Haapavitjalta.jpg

Haapavitjan harjus, vapautui kuvauksen jälkeen

Haapavitjalta kierros jatkui Kirppuvirran ja Neitikosken maisemiin. Tuhnuiseksi muuttuneessa kelissä kalat tuntuivat olevan otillaan,muutama varovainen tärppi ensi alkuun ja sitten perhoa tukistettiinkin oikein topakasti. Siiman päässä piehtaroikin nätti taimen jolle mittaa oli kertynyt 47 cm.

 62 Taimen Kirppuvirralta perholla.jpg

Liki puoli metriä taimenta

Neitikoskelta reissu jatkui sitten Siikakosken maisemiin. Laavulla vietetyn yön jälkeen aamu sananmukaisesti valkeni. Yöllä oli satanut noin sentin verran lunta ja maisema oli muuttunut jo hieman talviseksi.

64.jpg

Yön viileys selvisi aamulla kun lunta oli maassa

Kalojen aktiivisuuteen ilman viilenemisellä ei ainakaan näyttänyt olevan negatiivista vaikutusta. Murrookoskella näkyi nimittäin muutamia todella komeita ja ilmavia taimenten loikkia. Ja tarttuihan sieltä perhoon vielä reissun päätteeksi kirrekin.

66 Murroolta perholla.jpg 

Reissulle vielä mukava lopetus ;)

Pakkasia odotellessa,

Ari