Tämän vuoden kohokohdat on omalta osalta tällä kertaa erityisen helppoa laittaa järjestykseen, sillä elokuinen Vetouistelun SM-kisareissu meni paremmin kuin hyvin; venekuntamme voitti Suomen mestaruuden!

SM_palkitut-normal.jpg
Vetouistelun SM-kisat menivät nappiin; kilpauistelu-uran huippuhetki jäi ikuisesti mieleen.

Kauteen mahtuu paljon muitakin hienoja kalastuksellisia hetkiä, joista voisi nostaa esille taas Venäjälle suuntautuneet kalareissut. Erityisesti Äänisen kevätreissu oli onnistunut keikka sekä Laatokan kalastusfestivaalit mielenkiitoinen kokemus. Kevät tuntuisi olevan hyvää aikaa Äänisellä lohien saannin suhteen ja Laatokalla yritimme kovasti tavoittella kuhia, mutta käytännössä vedimme tyhjät. Se saattoi olla hyväkin asia, sillä reissu oli tavallaan kenraaliharjoitus ennen SM-kisoja, ja eikös se vanha sanonta mene jotenkin niin, että "huono kenraaliharjoitus, hyvä ensi-ilta..." Tällä kertaa se taisi pitää hyvin paikkansa:-)

Laatokka2-normal.jpg
Venäläisissä kalastuskilpailuissa on festivaalimeininki.

Pielisen kuhareissut nousevat myös kohokohtina listalle. Pielisestä on kehittynyt muiden Pohjois-Karjalan hyvien kuhavesin varjossa ehkä paras ja monipuolisin kuhavesi viimevuosien lämpimien kesien aikana. Pielisessä kuhaa riittää, tai voisi jopa sanoa, että sitä on jo liikaa, kuten kesän Jokikone Cupin Kolin kisa osoitti. Nyt olisikin aika rauhoittaa uhanalainen Pielisen lohi kokonaan muutamaksi vuodeksi ja keskittää kalastus kuhaan ja haukeen.

koli_5-normal.jpg
Kolin kisan kuhat eivät mahtuneet enää yhteen laatikkoon...

Hieno kalastusvuosi jälleen takana, toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja kireitä siimoja myös ensi kaudelle!

T. Tommi

Jatketaas hivenen tarinaa noista tähtihetkistä vielä näin vuoden loppumetreillä. Omalla kohdalla selkeästi ykköspaikalle nousee lohensoutureissu Naamisuvannolle heinäkuun puolen välin paikkeilla. Kaksi kalaa veneeseen, yksi veneen vierellä pyörähtänyt ja irti päässyt, muutama tärppi ja lukuisat nähdyt komiat lohen pyrstöt. Mitään ei jäänyt siltä reissulta puuttumaan.

ari_20130715-normal.jpg

Reissun avauskala 4,1 kg, vajaan vartin soudun jälkeen

Toiselle sijalle rankkauksessa nousee oma kuhaennätys joka paukkui Haukivedellä neljän kilon paremmalle puolelle. Ja AN-vaapulla tietty.

WP_000229-normal.jpg

Kuhan mötkö. 4 070 g

Kolmannelle sijalle rankkautuu sitten perhokalastus. Syksyn mittaan on tullut hurahdettua yhä pahemmin perholla kalastamiseen sekä tietenkin myös perhojen sitomiseen. Ja into ei ainakaan ole vähentynyt kun omatekoisilla perhoilla on tullut myös mukavasti kaloja.

56%20Perhokirre-normal.jpg

Ensimmäinen perholla saatu kirre ja vielä omatekoisella perholla!!

Hienoja hetkiä on jälleen menneen vuoden varrelle mahtunut paljon ja toivotaan että niistä upeista hetkistä saadaan nauttia myös tulevana vuonna! Oikein hyvää uutta vuotta kaikille, tasapuolisesti!

Ari