Viime viikko tuli vietettyä Naamisuvannolla lohensoudun merkeissä. Kuten uutisissakin on kerrottu on Tornionjokeen noussut tänä kesänä valtavat määrät lohta ja saaliiksi on saatu myös useampia yli 20 kg:n kaloja. 

Reissumme aikana koko Länsi-Lappi kylpi poikkeuksellisen kovan helteen kourissa ja jokiveden lämpötila nousi muutamassa päivässä 20 asteen tuntumaan ja jopa ylikin. Olosuhteet olivat siis todella haasteelliset lohen kalastuksen suhteen. Ei aivan mahdottomat mutta todella haasteelliset!

Kalaa suvannossa oli todella paljon ja jokaisen soutureissun aikana näkyi useita kalojen hyppyjä ja pinnassa muljahduksia. Muutama isomuskin näyttäytyi aivan muutaman metrin päässä veneestä ja kävipä jokunen kala näpäyttämässä varovasti vaappuihinkin vaan eivät tarttuneet.

16-normal.jpg

Tärppiä odotellesssa aamuyön tunteina

Naamisuvannosta oli kesäkuun aikana saatu useita 10-15 kg:n lohia ja kaiken kruunuksi vielä Valtterin tekemällä vaapulla saatiin kesäkuun loppupuolella 17,5 kg lohi! Yhtenä saamamiehistä oli Uusitalon nuorin poika Saku. Mediakin kiinnostui nuorisosta ja Lapin Kansan toimittaja kävi tekemässä juttua pojista liittyen vaappujen ja perhojen tekemiseen sekä lohensoutuun.

13-normal.jpg

Junioritiimi soudulla, Saku airoissa ja Valtteri vavoissa. Yritystä ei puuttunut.

07-normal.jpg

Yön hetki joella

Tämän kertaisen reissun saldoksi jäi muutama lohen näpäytys ja 5 kappaletta harjuksia, jotka alkoivat hakata perhoon jokiveden lämmetessä. Vaikka lohi jäi tällä kertaa haaveeksi oli jälleen hienoa viettää upeita hetkiä joella !

Ari