Pitkäaikainen haave päästä mukaan Oulujärven Hauki-EM:ään toteutui tänä keväänä. Saimme koottua nelihenkisen miehistön kasaan kevään aikana ja myös Jokikone Cupin kisakalenterista löytyi sopiva kolo Oulujärven haukireissulle. Miehistön ainut Hauki-EM -kävijä, Litmasen Lasse, suositteli nelihenkistä miehistöä kalan paljouden vuoksi ja siihen kun vielä lisättiin kovat kelit, niin "ylimitoitettu" miehistö oli todella tarpeen.

HaukiEm_1.jpg?1433949138
Venekunnan konkari näytti mallia

Perjantain harjoituksissa ajoimme läpi neljä paikkaa ja pääsimme jyvälle mistä hauet löytyvät. Kalat olivat tulleet pois kutupuuhista ja hakeutuneet 3-6 metrin vedelle karikkopohjaisille alueille, vaappumenetyksiä oli siis luvassa...

Ekana kisapäivänä lauantaina keli oli kohtuullisen hyvä ja suuntasimme Ojanperälle. Siellä ajelimme reilun tunnin saaden kymmenkunta pientä mittakalaa. Touhu oli kuitenkin paljon rauhallisempaa kuin reeneissä, joten vaihdoimme Laiskanselälle Säräisniemen penkkaan. Hiekkapenkkaa ei uskoisi haukipaikaksi, mutta niin vain kalaa alkoi tulemaan hyvään tahtii. Kaikkiaan kyytiin saatiin 76 kiloa. Saalis riitti lauantain kisassa viidenteen sijaan. Olimme siis hyvin mukana kokonaiskisassa, jossa tosin kärkivene oli karannut reilun parin kymmenen kilon karkumatkalle.

HaukiEm_2.jpg?1433949283
Mika ei malta pysyä kuhista erossa edes hauki-em:ssa:-)

Kisojen jatkuminen sunnuntaina oli pitkään epävarmaa Ilmatieteen laitoksen tuulivaroituksen takia: luvassa oli 12 m/s tuulta, joka puuskissa oli pahimmoillen 20 m/s. Ei hyvältä näyttänyt. Kisa kuitenkin startattiin, mutta keli oli KARMEA. Emme ole ikinä ajaneet siirtymää, saati kalastaneet niin kovassa kelissä:-( Toivottavasti koskaan ei enää tarvitse mennä moiseen keliin. Päätimme kuitenkin yrittää edellispäivän paikkojen tuntumaan, harva vene yritti samaa. Pääsimme kovan keikkumisen jälkeen selän yli ja se kannatti. Saimme vedettyä 45 kiloa haukea kyytiin ja sillä irtosi sunnuntain osakilpailun voitto.

HaukiEm_3.jpg?1433949144
Miitalaudalle oli käyttöä.


HaukiEm_6.jpg?1433949151
Sunnuntain ajolinjoja uudelleen kartoittetuna Autochart livella. Keltaiset alueet ovat matalia karikkoja, niistä tuli hyvin kalaa ja niihin meni repullinen vaappuja.

Lopputuloksissa olimme sunnuntain nousun myötä kakkosia, hieno sijoitus kisan ensikertalaisille.

HaukiEm_4.jpg?1433949147
Hauki-EM venekunnalla homma toimii kelissä kuin kelissä.

HaukiEm_5.jpg?1433949149
Palkintopönötystä kisan jälkeen:-)

Hieno reissu jälleen kerran. Saattaa hyvinkin olla, että myös jatkossa pyrimme osallistumaan koitokseen. Hauen kalastus on mukava laji ja Oulujärvellä sitä saa tehdä oikein urakalla:-)

Hyvää alkavaa kesää,

Tommi