Lohikausi 2016 on saatu päätökseen Väylällä ja omalle kohdalle tarjoutui jälleen hieno mahdollisuus lohen kalastukseen Naamisuvannon huikeilla ottipaikoilla. Tällä kertaa lohen soutamisen lisäksi avautui mahdollisuus myös lohen perhokalastukseen joka on kyllä sitten aivan mahtavaa touhua !! Vie todellakin mennessään !!

Alun perin muutaman päivän pikavisiitiksi suunniteltu reissu venähtikin omalla kohdalla lopulta reilun parin viikon mittaiseksi erinäisten sattumusten summana. Eli niin sanotusti tuli "pari muuttujaa" reissun aikana ;)

Vettä Väylällä oli rittänyt pitkin kesää eikä elokuun viimeiset viikot tuoneet suurta muutosta tilanteeseen. Vedenkorkeus oli lähes tulvakorkeudessa ja se toi enemmän tai vähemmän haasteita soutamiseen koska roskaa kulki runsaasti veden mukana. Ja se taas tarkoitti sitä että pyytöjä sai tarkistella ahkeraan ja poistaa heinää ja roskia vaapuista. 

Kalaa suvannolla ja pitkin jokivartta oli jälleen todella runsaasti. LUKE:n laskurin mukaan tänä vuonna päästäneen jälleen lähelle 100 000 lohen maagista rajaa. Tulevia vuosia ajatellen kuulostaa aivan loistavalta!!

1%2C5%20kg.jpg?1472901988

1,5 kg:n kossi vetää naamaa virneeseen!

DSC_0447.jpg?1472901986

Aurinko laskee mailleen ja suvanto on tyyni. Ottihetken aikaa...

DSC_0442.jpg?1472901973

Perhokalastus paikoilla

Lohen kalastamiseen perhovälineillä avautui myös reissun aikana upea tilaisuus. Oppaan avustuksella käytiiin heittämisen tekniikkaa ja perhon uittamista läpi. Ja sitten eikun kakskätinen salko käteen ja paiskomaan! Pienen reenailun ja totuttelun jälkeen alkoi sitten heittosiima oikenemaan ja kalatapahtumiakin tulla. Mukavan kokoiset harrit iskivät ajoittain hanakasti lohiperhoon. Ja tulihan se lohitärppikin vielä kaiken huipuksi!! Muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen kala oli jo lähes jaloissa päästessään lopulta irti. Katkeran suloinen karkuutus siis aivan loppumetreillä!! No,karkuutukset kuuluvat lajin luonteeseen. Ensimmäinen perholohi jäi siis vielä odottamaan tulevia vuosia. Ehkä ensi kesänä sitten...      

7%2C6%20kg.jpg?1472901993

Hieman ennen auringonlaskua vaappu sai kyytiä!

Suvannolla soutaminen tarjosi hyvinkin vaihtelevia kelejä. Välillä vettä tuli vaakatasossa ja raikas pohjoistuuli puhalsi niin ettei itikoista todellakaan ollut harmia ;) Ja muutamina päivinä sitten pilvettömältä taivaalta paistanut aurinko ja täysin tyyni keli sai soutumiehet heiluttelemaan airoja T-paitasillaan. 

Jälleen kerran erittäin onnistunut reissu Tornionjoelle. Vaihtelevia kelejä, upeaa kalastusta niin soutaen kuin perhoa heittäen sekä ennen kaikkea aivan mahtavia ihmisiä jokivarressa!! Ja kun vielä reissun kirsikaksi napsahti nätti kala niin reissua voisi jo kutsua kaikilta osin täydelliseksi!    

Alkavaa syyskuuta,

Ari