Taas on perinteiseen tapaan aika listata tämän päättyvän vuoden kalastuksellisia kohokohtia. Kalareissujen raportionti on siirtynyt tänä vuonna kokonaan Facebookin puolelle, mutta siitä huolimatta tämän kooste on täällä bloigissa edellisvuosien koosteiden joukossa. Niistä näyttää olevan kuvat osittain kadoksissa, pitää selvitellä minne ne ovat hävinneet. Joka tapauksessa tässä listaus menneen vuoden hienoista reissuista ja tapahtumista.

Esimmäiseksi voisi nostaa Inarin reissun, joka oli kaikin puolin onnistunut retki. Radiokelin, eli eriitäin vahvan korkeapaineen vallitessa, kalastelimme sekä retkeilimme Inarin hulppeissa maisemissa.

 Inari_1.jpg?1514724060
Inarin Ukon päältä oli komiat näkymät.

Inari_2.jpg?1514724628
Antti yrittää harjusta

 

Toiseksi voisi nostaa alkukesän Kokkolan lohireissun. Kalastuksellisesti reissu meni nappiin. Saimme vajaaseen kolmeen vetopäivään neljä lohta kyytiin.

kokkola_1.jpg?1514724327
Kalaukkoa hymyilyttää kun kala on kyydissä...

kokkola_2.jpg?1514724464
Petterin 11 kiloinen ja samalla eka mereltä ongittu lohi...

Kolmanneksi kohokohdaksi on vaikea nostaa monista hyvistä tapahtumista yhtä erityistä. Tähän voisi ottaa syksyn Äänisen reissun tai Kuhakunkun Turusen veljesten venekunnan keulapainona:-). Tällä kertaa valinta osuu kuitenkin syksyn Pieliselle suuntautuneisiin kalastusretkeilyterapiareissuihin, jotka olivat erittäin merkityksellisiä toipumisen ja kuntoutrumisen kannalta; rentoa kalastamista ja retkelilyä ajan kanssa.

pielinen_1.jpg?1514725156
Tänä syksynä tuli opeteltua jigittelyä. Pielisellä siihen on loistavat mahdollisuudet, myös aloittelija voi saada jotain...

pielinen_2.jpg?1514725476
Reissut venyivät usein auringonlaskuun saakka.

Tässäpä oli tämän kauden huippuhetkien kooste. Kiitos kaikille kalakavereille hienoista hetkistä yhteisen harrastuksen parissa. Toivotaan, että reissut jatkuvat myös ensi kesänä.

Oiken hyvää vuodenvaihdetta ja kireitä siimoja myös tulevalle vuodelle!

Tommi