Taas on tullut aika laittaa menneen vuoden kalastukselliset huippuhetket järjestykseen. Tämän blogin ylläpito on jäänyt vähälle kalareissuraportoinnin siirryttyä Facebookkiin, tämän jutun paikka on kuitenkin täällä aikaisempien vuosikoosteiden joukossa. Toivottavasti jutut säilyvät ja niitä voi sitten vuosienkin päästä kiikkustuolissa selailla yrittäessä muistella mitä kalastusrintamalla on tapahtunut...

Aoitetaan listaus vuoden ehdottomasta ykköstapahtumasta Ahvenanmaan lohireissusta.

1. Ennätyslohi Ahvenanmereltä

Lohireissu alkoi hienosti kun ensimmäinen tärppi tuli heti ekana päivänä muutaman tunnin uistelun jälkeen. Kala saatiin veneeseen asti ja se osoittautui 18 kiloiseksi loheksi. Samalla meni lohiennätys uusiksi.

Lohi_18kg_1.jpg
Ennätyslohi 18 kg

2. Haukipilkki

Vuoden lopulla tuli perehdyttyä hauen pilkintään ismeteguru Erosen kanssa. Opit taisivat mennä hyvin perille kun seuraavalla reisulla, joka oli samalla myös Kepsupilikki Cupin tämän talven avauskisa, pilkkiin nappasi liki seitsemän kiloinen hauki. Samalla meni pilkkikalaennätys uusiksi, toisaalta en ole tainnut koskaan edes saada pilkillä haukea...aloittelijan tuuria siis:-) Facebookin puolelta löytyy hauen västysvideo, jonka kuvasi paikalle sattumalta tullut kilpakumppani.

Hakki_69.jpg
Pilkkihauki 6,9 kg. Tällä irtosi pilkkikisan voitto ja joulukinkku.

3. Kesän jigireissut

Kun haluaa oppia jotain uutta kalastuksesta, niin kannattaa lähteä kokeneempien matkaan. Viime kesänä pääsin reenaamaan jigittelyä tekijämiesten matkassa ja saaliina oli ensimmäinen jigikuha Pyhäselältä.

Jigi_1.jpg
Pyhäselän kuhat löytyivät Edun opissa.

Tässä tämän kertainen kohokohtalistaus. Paljon muitakin hyviä juttuja mahtui kalastusrintamalle, mutta nämä jäivät päällimäisenä mieleen. Kiitos kaikille kalakavereille mukavista reissuista ja ikimuistoisista tärpeistä!

Hyvää ja kalaisaa Uutta Vuotta!

-Tommi