Taas on aika laittaa vuoden kalastustapahtumia järjestykseen. Homma on yhtä vaikeea kuin aina ennekin, koska kalastusvuosi on tarjonnut niin paljon mukavia ja mieleenpainuvia hetkiä, että kolmen joukkoon olisi ollut paljon muitakin tapahtumia tarjolla. Toisaalta lista toistaa myös hieman itseään, koska siellä on sunnilleen samat jutut vuodesta toiseen kärjessä. Siitä huolimatta, ja perinnettä kunnioittaen, tässä tämän vuotinen listaus.

1. Ahvenanmeren lohireissu. Viikolla 21 olimme jälleen Ahvenanmerellä, reissu onnistui kaikin puolin hienosti. Siitä ei oikeastaan tarvitse kirjoittaa enempää perusteluja, kuva puhukoon puolestaan.

Ahvenanmeri_1.jpg
Ahvenanmaan lohireissun viimeisenä päivänä saimme 16,4 kiloisen kalan kyytiin. Siihen oli hyvä päättää reissu.

2. Höytiäisen syksy. Pitkästä aikaa oli mukava käydä tavoittelemassa lohikaloja myös lähivesillä. Höyskä oli antoisa ja miltei syksyn jokaisella reissulla saimme mittakaloja kyytiin.


Hoyska_3.jpg
Antilla oli hyvä mittakalaputki päällä koko syksyn:-)

hoyska_2.jpg
Lohia riitti miltei joka reissulle.

3. Imatran SM-vetouistelut. Vielä kerran pääsimme mukaan SM-kisoihin. Hienoa huomata, että lajin taso on koventunut huimasti ja vanhoilla meriiteillä ei ole mitään merkitystä; olimme mukana enää osallistumisen riemusta, kärkipäähän ei ole enää mitään asiaa. Siitä huolimatta on hienoa päästä venekunnan kanssa kalaan useaksi päiväksi.

Imatra_1.jpg
Vielä kerran siirsimme kisakaluston SM-vesille ja osallistuimme koitokseen.

Kisareissuun mahtui mukavana sivujuonteena mahdollisuus treenata legendaarisen kalamiehen, Kari Hokkasen, kanssa muutama päivä. Juttua piisasi vanhaan malliin, tuli paljon uusia ideoita kotivesille kokeiltavaksi ja myös muutamia kalojakin saatiin kyytiin.

Imatra_2.jpg
Karin kanssa ei käynyt aika pitkäksi:-).

Tässä tämän vuoden kolmen kärki. Kiitos kaikille kalakavereille antoisista hetkistä hienon harrastuksen parissa ja parempaa uutta vuotta kaikille kalahenkilöille!

-Tommi