Vuosi vaihtuu ja on aika tehdä katsaus menneen kauden kalastuskauden kohokohtiin. Paljon on taas tullut vietettyä aikaa kalastusharrastuksen parissa, mutta eikös se mene niin, että kalastukseen käytettyä aikaa ei vähennetä ihmisen iästä.

Tässä tämän vuoden poiminnat.

1. Heittokalastusta TeamRapala Finlandin opissa

Joka kesä on tavoitteena kokeilla jotain uutta kalastustapaa ja tällä kertaa se oli heittokalastus pro-miesten matkassa kun he treenasivat PredatorMaster 2023 -kisaan Pohjois-Karjalan vesillä.

AssuViikset_k22_1.jpg
Assuviikset;-) Harvoin sitä samalla reissulla saa jigivehkeillä kahta yli 40 senttistä ahventa kiinni, nyt sekin ihme tapahtui.

TeamRapalan kalusto oli viimeisen päälle, maisema vaihtui ja heittäminen onnistui helposti. Samalla pääsi kokeilemaan myös täsmäheittokalastusta live-luotaimen avustuksella. Se antoikin aivan uuden ulottuvuuden kalojen tavoitteluun niin pohjan tuntumasta kuin välivedestä - varsinaista pleikkarikalastusta:-).

TeamRapala_k22_1.jpg
TeamRapalan heittovene valmiina lähtöön.

2. Höyskän juhannuskalat

Juhannusaattona suuntasimme kuhavesin sijaan Höyskälle lohijahtiin, eikä turhaan. Hellekelissä kala oli hyvin syönnillää ja saimme hienon saaliin; kaksi yli 60 senttistä taimenta sekä järvärin.

Hoyska_k22_2.jpg
Antin komea yli 60 senttinen taimen.
Hoyska_k22_1.jpg
Kyytipojaksi 67cm järväri.

3. Ahenanmeren lohireissu

Kevään aikana näytti jo siltä, että toukokuinen lohireissu jää omalta osalta vaan haaveksi, mutta sitten varsinaissuomalaiset kalakaverit kysyivät mukaan venekuntaansa Ahvenenmerelle. Reissu oli erikoinen kalatapahtumien suhteen. Kuudesta kalastuspäivästä viisi meni tyhjän pyynnissä ja eväitä syöden, mutta yhtenä päivän olikin sitten yhteensä kuusi kalatapahtumaa joista neljä saatiin kyytiin saakka. Paras lähtö oli kolmoistärppi, joka tuli tietenkin silloin kun olimme juuri kokkailemassa jokapäiväistä hernekeittoa. Siinä meinasikin tulla melkoinen soppa kaloja väsytellessä:-)

Ahvenanmeri_k22_1.jpg
Edun ja Teron kanssa ei aika käynyt pitkäksi ja myös kaloja saatiin.

Ahvenanmeri_k22_2.jpg
Ysin lohi ja tyytyväinen kalahenkilö.

4. Oriveden kuhat

Jälleen kerran on pakko nostaa listalle Oriveden kuhavedet. Viime kesänä tuli vietettyä paljon aikaa Oravinsalossa Tuikkarin testicenterissä. Pääasiallinen kalastusalue oli Ukon- ja Savonselkä, joista kyllä kuhaa löytyy. Tänä kesänä meni myös kuhaenkka uusiksi 86 senttisellä kalalla, painoi noin 6-7 kilon välissä.

Kuha_k22_1.jpg
Kuhaenkka meni uusiksi, 86 cm, noin 6-7 kg. Kala jatkoi uimistaan pituusmittaksen jälkeen.

Kiitos kaikille kalakavereille hienoista hetkistä vesillä! Muutama kuukausi vielä ja taas mennään.

Kalaisaa Uutta Vuotta!

T. Tommi