Ensimmäisen Kepsupilikki Cupin osakilpailun tuloksesta viisastuneena olin tänään etsimässä kalapaikkoja Kuoringalta ensi lauantain kisaa varten. Edellisvuosien tapaan ajattelin kokeilla syvästä. Ari oli käynyt viime  viikonloppuna samoilla vesillä ja löytänyt ne pikkusormen kokoiset ahvenet penkan reunasta, jossa niitä on ollut paljon ennenkin...niillä vain ei kisassa tahdo pärjätä.

Kuoringalla homma näyttää siis menevän niin, että pienet ahvenet ovat rantaa lähellä olevan penkan reunassa 7-8 metrin vedessä ja isommat syvällä 15-24 metrin syvyydessä, tosin niiden syönti tuntuu olevan heikkoa ainakin näin sydän talvella. Mutta eihän sitä koskaan milloin syönti sattuu kohdalleen, pari kertaa niin on käynyt myös allekirjoittaneelle ja silloin pilikintä on ollut mukavaa:-)

Tänään kiertelin muutaman tunnin pitkin selkävesiä ja loput päädyin samoille paikoille kuin luistelupilikkireissun yhteydessä ja taas muutama ahven ilmaisi olemassa olostaan.

363386.jpg
Kokoluokka on sopiva, mutta määrä saisi olla kymmenkertainen...

Assut iskivät melko jytäkästi morriin heti kun pilikki oli pohjan tuntumassa ja se herätti heti toiveet, että nyt se parvi löytyi! Mutta siihen se sitten jäi, kyllä kaloja on, mutta ne eivät kovin paljoa liiku ja pilikki pitää sattua juuri nokan eteen, että viitsivät siihen napata. Ei tule olemaan helppoa ensi viikonloppuna, pitänee porata melkoisesti reikiä...

-Tommi