Koitereella

Koitere uistelun yhteydessä heinäkuun loppulla löytyi lopultakin kylläisyyspiste vetouisteluun; neljä päivää yhteen menoon on jo liikaa:-) Vaikka kalatapahtumia riitti runsaasti, mittakuhia tuli mukavasti ja yksi parempi kolmosen kala saatiin veneeseen, niin silti rajansa kaikella. Itse kisassa homma meni jälleen penkin alle, lauantaina ei löytynyt yhtään kisamittaista kalaa ja sunnuntainakin vahhoilta paikoiltakin vain kaksi. Homman opetus lienee se, että pitäisi pysyä aikaisemmin hyvíksi havaituilla alueilla keleistä riippumatta.


Lammassaaresta löytyy hieno uimaranta ja sinne ollaan rakentamassa uutta laavua sekä kotaa.

Kuhakunkku

Viikon mittaisen toipumisen jälkeen seuraava reissu suuntautui Kainuuseen Paltajärvellä järjestettyyn Kuhakunkku kilpailuun tai oikeastaan tapahtumaan, jonka suosio kasvaa vuosi vuodelta hyvien järjestelyiden ja palkintojen johdosta. Tämän kertainen reissu meni tutustumismatkana tapahtumaan ja järveen. Kisan aikana kävi veneessä ainoastaan yksi alamittainen kuha, mutta sen sijaan haukea riitti. Paljon puhuttu "hauenpesä" sai aivan uuden merkityksen, kun sellaiseen onnistuimme ajamaan kisan alkutuntien aikana. Samalla kertaa rapsahti kuusi hakkia kiinni vaappuihin, veteen punnituina ne painoivat 4-6 kiloon kappaleelta ja niistä eroon pääsemiseen tuhlaantui tunnin verran aikaa.


Hakkeja riitti..

Tämän lisäksi keli oli sateinen ja tuulinen. Kisa alkoi myrskyvaroituksen ollessa voimassa, mutta onneksi pahin mysky meni hieman ohi kisa-alueesta, vettä sen sijaan jaksoi sataa alusta loppuun...


Hetki ennen sateen alkua.


Auringonlasku Paltajärvellä.


Mukava oli palata kisakeskukseen vaikka saalista ei tullutkaan puntarille saakka.

Tästäkin huolimatta tapahtumasta jäi hyvä maku ja sinne pitää mennä joskun uudestaan.

Puruvedellä

Elokuun alussa tuli lueskeltua Vetouistelu.comin keskusteluista, että lohi olisi syönnillään Puruvedellä. Järjestin Ruokkeeseen pienen perhelomareissun ja samalla itse ajelin lohien perässä Hummonselällä, ja vähän muuallakin, pari päivää - tuloksena oli yksi ahven. Puruvesi näytti jälleen kerran luonteensa oikukkaana järvenä;-)

Paasivedellä

Kesäloman päätteeksi kävin vielä kokeilemassa tuuria Saimaan lohimestaruuskisoissa Paasivedellä. Helteisen ja tyynen päivän saldona oli yksi kisamittainen järväri. Päivän mittaan kävi lukuisia alamittoja veneessä, mutta mitään isompaa ei kuulunut. Loman lopetusreissu sopi siis hyvin jotenkin loppukesän kuvaan...

Nyt on tullut taukoa kalastukseen töiden aloittamisen myötä, hyvä niin. Samalla ajatukset ovat alkaneet suuntautua syksyn lohireissuihin.

Syksyä ja vesien jäähtymistä odotellessa,

-Tommi