Perinteinen Puruvesi Meeting -uistelutreffit on ollut syksyn kalastuksellisia kohokohtia jo usean vuoden ajan. Ruokkeen lomakylän lähiympäristön järvenselät ovat tunnetusti kalaisia, mutta myös erittäin oikukkaita lohenuistelupaikkoja. Tällä kertaa kaikki meni miltei nappiin kalastuksen, kelien sekä muiden aktiviteettien osalta:-)

Ensimmäisenä päivänä saaliiksi saatiin hyvän kokoinen taimen Hummonselän lounaisosasta. Kala riitti ensimmäisen treffipäivän toiseen tilaan ja palkinnoksi saatiin kaikuluotain. Lauantain voittokala painoi 2,9 kg.
966813.jpg
2,7 kg taimen nappasi raksiin melkein pinnasta iltapäivän alussa.

Lauantaina puntariin tuotiin yhteensä kymmnen lohikalaa.
966818.jpg
Komea rivistö Puruveden anteja...

Sunnuntaina olimme liikkeelle hieman erilaisella miehistöllä; naapuri ilmaantui aamulla Ruokkeeseen ja hyppäsin hänen veneeseensä painoksi. Suuntasimme uudestaan samoilla alueilla kuin edellispäivänä. Sunnuntaina  tapahtumia oli joka lähtöön. Heti alkuun oli tärppi, jota ei saatu kiinni, seuraavaksi takilan naru katkesi, ja lopulta taimen iski syvän päältä samaan raksiin kuin edellispäivänäkin. Tällä kertaa kalalla oli painoa reilut 2,4 kg virallisessa punnituksessa. Iltapäivällä saimme vielä yhden kalatärpin ja lopuksi yhden haukikontaktin: 2,7 kg jänkä nousi veneeseen 14 metristä.

966817.jpg
Mika viemässä sunnuntain taimenta puntariin Ruokkeen kisakeskuksessa.

Sunnuntain 2,4 kilon kala riitti tuloksissa neljännelle sijalle. Päivän voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä karttaplotteri pokattiin upealla 4,6 kg järvärillä.
966821.jpg
Osa sunnuntain kaloista. Voittajan 4,6 kiloinen erottuu edukseen joukosta.

Hienot treffit ja kaikinpuolin hyvä kalareissu.

-Tommi