Joulun ja vuoden vaihteen lähestyessä on aika muistella vuoden 2007 huippuhetkiä. Parhaat kalatapahtumat on valittu täysin subjektiivisesti AN-tiimin jäsenten omien mielipiteiden mukaan. Aloitan huippuhetkien esittelyn ja nostan ensimmäiseksi Juhannuksen jälkeisen kalamiehen unelmien täyttymyksen.

1. Kympin lohi Tornionjoelta.
Tätä valintaa ei tarvinne sen enempää perustella edes tiimin sisällä:-)

709944.jpg
Kyllä tuntuu vieläkin hyvältä kun muistelee lohen tärppiä ja väsyttelyä.

Sitten onkin Arin vuoro valita seuraava kohokohta...melkein veikkaisin Valtterin haukea:-)

2. Valtterin 3,7 kg hauki Naamijoelta

Eli samaisella lohireissulla käytiin rauhoituspäivinä kalastelemassa Naamijoella,lähinnä harjukset oli ykköskohde.No,niitäkin muutama saatiin ja jokunen paistikarkea ahvenkin,mutta kyllähän se Valtteri kuitenkin koko shown varasti valtavalla hauellaan!

710667.jpg

Valtteri ja Naamijoen krokotiili

3. Höytiäisen jättipotti

Komia on tuo Valtterin jänkä! Seuraavaksi siirrytään uisteluun, ja erityisesti syksyn lohen pyyntiin, joka meni paremnmin kuin hyvin. Kaiken kaikkiaan saalina oli yli kymmenen reilusti 50 cm lohta. Paras reissu sattui Höyskälle syyskuussa, saalina oli kolme kalaa, yhteispainoltaan melkein kuusi kiloa.
926315.jpg
Höytiäisen pajatson jättipotti.

Saa nähdä minkä Ari laittaa seuraavaksi....

-Tommi

4. Jänisjoen kalastuskauden avaus

Sitten takaisin koskikalastuksen pariin.Jo perinteeksi muodostunut avauspäivä tarjosi tänä vuonna tapahtumia yllin kyllin.Kolmella eri koskella kaikkiaan kuusi taimenta kävi rannalla,joista kaksi komeinta päätyi loppujen lopuksi ruokakalaksi.

603634.jpg

Tommin hattrickin täydensi tämä puolitoistakiloinen

603265.jpg

Lähes puolitoistakiloinen Pitkäkoskelta

Ari

5. Namsen

Tuli käytyä myös Norjassa  maailman kuululla lohijoella. Tällä kertaa saalis oli pientä, saattaahan se olla paremmilla keleillä parempaa.
726565.jpg
Hieno paikka, kalat pieniä...

Namsen oli elämys, ja oppihan siellä mato-puntin heiton, mutta ensi kerralla pitää olla tulva, tai ainakin sateinen keli, kun sinne mennään.

Nyt jännittää mitä Ari heittää kutoseksi?

-Tommi

6. Kuhan uistelua Höytiäisellä

Heinäkuun puolen välin paikkeilla tehty uistelureissu tarjosi sekin runsaasti tapahtumia.Reilusti yli 20 kuhaa kävi päivän aikana veneessä ja sen lisäksi oli useita tärppejä.Mukaan mahtui kuitenkin vain pari mitan täyttävää kuhaa sekä yksi hauki ja muutama muhkea siimasoppakin.

742011.jpg

Siimasopan seasta löytyi vielä pieni kuhakin

Paljon on vuoden aikana ehditty reissuja tehdä ja kalaa on tullut vaihtelevasti,joskus hyvin ja välillä vähän huonommin.Mutta aina on reissuilla ollu kyllä pirun mukavaa!!! Eli kiitokset vielä AN-vaappujen piätestaajalle Tommille menneestä vuodesta.

-Kiitos samoin Ari! Samalla pitää kiittää kaikkia blogissa mukana olleita kalamiehiä, eli Mikaa, Jareja, Jukkaa ja koko Lesnan naputtajien porukkaa, ilman heitä kalansaalis ja jutut olisivat jääneet todella kuiviksi ja vähäisiksi :-)

Hyvää Uutta Vuotta 2008!

Ari&Tommi