Jussin kalastus päättyi uisteluun Höytiäisellä. Keli oli jälleen mainio ja myös kalatapahtumia riitti. Erityinen huomio tuli tehtyä pintaveden lämpötilaeroista: esim. Puntarikoskenselän eteläpäässä veden lämpö oli noin kymmenen astetta ja vastaavasti Jängänselän pohjoispäässä lämpötila nousi yli 15 asteen. Pitkään etelästä jatkunut tuuli oli siis siirtänyt lämpimän pintaveden pohjoiseeen ja tästähän kalat tykkäsivät.

Kalatapahtumia oli yhdelle miehelle enemmän kuin rittäävästi. Hyvä, että ehti eväät syödä kun jatkuvasti piti kaloja siiman päästä irroitella. Heti kun vähänkään matalampaan ajoi, niin jo roikkui haukea ja kuhaa rakseissa. Syvemmän veden päällä "riesana" olivat alamittaiset taimenet, joille salakka tuntui maistuvan, niin syvältä kuin pinnastakin tarjoiltuna. Kaikkien näiden tapahtumien lomassa yhteen raksiin nappasi myös reilu kahden kilon taimen, hyvä lohiputki sai siis jatkoa.

Nyt on aika pitää pieni huili uistelussa ja alkaa keskittymään tämän kesäiseen lohensoutuviikkoon; keskiviikkoaamuna suuntaamme Pelloon isomman lohen toivossa. Tällä kertaa toiveet ovatkin todella korkealla, koska Väylän kesä on alkanut paremmin kuin hyvin. Tätä todistavat myös lohitilastot sekä lauantai-illan uutiset.

Kireitä,

-Tommi