Kesän toinen itärajan taakse suuntautuneen reissun kohtdena oli Pääjärvi. Reissu oli jopa kokeneille Veänäjän kävijöille uusi juttu, joten mielenkiintoa riiti koko retkikunnalle.


Venekunta valmiina Pääjärven seikkailuun

Rajan ylitys tapahtui Kuusamon alta Suonperän raja-asemalta. Asema oli uusi ja hiljainen. Tie Venäjän puolella aivan karmea, 60 kilometrin matka Pääjärvelle kesti kolme tuntia.


Kuoppia riitti...


Bensa-asema Pääjärven tienvarressa, palvelu pelasi.


Monen mutkan ja montun jälkeen saavuimme myöhään illalla Pääjärven rantaan. Veneet valmiina majoitukseen siirtymistä varten.


Majapaikat sijaitsivat saarissa. Hirsimökeissä oli hyvä majoittua, myös sauna kuului pakettiin.

Kalastuksellisesti paikka oli hieno. Pääsaaliskala oli nieriä, joita tulikin kahden päivän aikana mukavasti toistakymmentä kappaletta. Sekaan sattui myös joitakin taimenia sekä hakkeja.


Reilu rarin kilon nieriä oli tyypillisin saaliskala.


Veneen takaosassa oli lokoisaa odotella kalatärppejä.


Reissun isoin nieriä painoi 3,1 kiloa.


Eka päivän saalis.


Pääjärven rantamaisemaa hallitsivat kaatuneet puunrungot. Järvi oli aikoinaan muutettu tekojärveksi nostamalla vedenpintaa 9 metriä. Veden alle jääneet puut oli sahattu jään päältä poikki, joten näkymä ranoilla ja muilla matalilla paikoilla oli erikoinen:-)


Tähänkin reissuun sisältyi kalastuskilpailu. Venekuntamme isoin nieriä riitti toiseen sijaan, voiton vei komea 7 kilon hauki.

Pääjärven reissu oli erittäin mielenkiintoinen. Sinne voisi hyvinkin lähteä uudestaan, mikäli matka olisi hieman lyhyempi ja ennen kaikkea Venäjän puolen tie vähänkin paremmassa kunnossa.

Loppu kesää!

Tommi