Jälleen on aika laittaa kuluneen kauden hienot kalahetket järjestykseen. Omalta osalta homma on melko helppoa kaikista sykähdyttävimmän tapahtuman osalta ja toisaalta tulee myös hieman toistoa viime kauteen:-)

Ekaksi nousee ilman muuta vetouistelun Suomen mestaruuden uusiminen elokuussa Puruveden haasteellisissa olosuhteissa. Tuplamestaruus oli samalla myös historiallinen temppu, sillä kukaan ei ole voittanut mestaruutta kahteen kertaan, saati peräkkäin.

Puruvesi_sm_11.jpg?1419687505

Kauden toiseksi hienoin hetki sattui kevään Røstin reisulla, jossa onnistuimme nappaamaan oikein kunnon kalan: 60 kiloisen Ruijanpaltaan. Koko reissu oli upea kokemus, ja se voisi sinällään olla kauden toiseksi hienoin juttu.

rost_8.jpg

Kolmanneksi hienoimman hetken titteliä onkin sitten vaikeampi nimetä, toisaalta se voisi olla Jokikone Cupin kokonaiskisan nelossija, mutta silti taidan nostaa tähän tällä kertaa Suomen suurimman vetouistelukisan, Kuhakunkun, kolmossijan. Monta vuotta on tullut käytyä kyseisssä tapahtumassa ja enteitä onnistumisesta on ollut ilmassa. Tänä kesänä sitten lopulta pääsimme palkinnoille.

Taas on saatu vuoden kohokohdat omalta osalta järjestykseen. Sinällään kausi oli erikoinen, että Äänisen kevätreissu ei sopinut kärkikolmikkoon, vaikka se olikin onnistunut keikka. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kautta ja uusia tapahtumia, toivoa sopii, että hienoja hetkiä on taas luvassa.

Oiken hyvää Uutta Vuotta kaikille!

T. Tommi

Lisätään listaan vielä muutama mieleen painunut kalastusreissu. Selkeä ykkönen omalla listalla on elokuinen lohensoutureissu Väylällä. Muutaman soutupäivän aikana oli reilusti tapahtumia siiman päässä ja useampi kala saatiin veneeseenkin asti, kirsikkana kakun päällä 11,8 kiloinen kirkas marjaskala.18%2011%2C8%20kg.jpg?1420208131

Toiselle sijalle rankataan perhokalastusreissut joita menneenä vuonna tehtiin pääasiassa oman maakunnan alueella ja kirren jallittamisen merkeissä. Jatkossa toiveissa olisi päästä kokeilemaan myös lohen kalastusta perholla.

24%20Ruunaan%20kirre.jpg?1420208127

Kolmannen sijan tällä listalla valtaakin sitten matikan pilkintä. Alkuvuodesta tuuri tuntui olevan kohdillaan ja saalistakin kertyi mukavasti.

03.jpg

Eli ei muuta kuin Uutta vuotta ja uusia haasteita kohti.

Ari