Kisakausi vetouistelun Jokikone Cupissa käynnistyi Savonselkä Uistelulla. Tänä kesänä on tarkoituksenamme kiertää koko cuppi läpi. Venekuntamme muodostuu Mikasta ja allekirjoittaneesta. Silloin tällöin mukaan on tulossa myös muita "an-tiimin" jäseniä, varsinkin heinäkuun kuhakisoissa lisämiehistölle on käyttöä, koska kisat kestävät yön yli ja tapahtumia riittää:-)

1591410.jpg
Viime hetken virittelyt ennen starttia Liperin satamassa.

Tämän päivän kisassa tavoittelimme pääasiassa haukea. Lohiakin Savonseltä tunnetusti keväällä saadaan, mutta nyt niistä ei ollut oikein mitään havaintoja tai edes kuulopuheita, joten päädyimme hakki-linjalle ja toiveissa oli myös kuhat. Ajelimme päivän 2-6 metrin vedellä Bomberit ja ANberit perässä, mutta heikkoa oli hauen syönti tänään; veneessä kävi  vajaat kymmenen kappaletta, joista kolme oli yli 55 senttisiä. Punnituksessa mittakalat painoivat yhteensä 6,4 kiloa.

1591412.jpg
Veneet lipuvat rauhallisesti johtoveneen perässä kisa-alueelle.

Kisaan osallistui 86 venekuntaa, mikä on hyvä määrä cupin avaukseen. Voittajavenekunta toi puntarille komean 3,6 kilon järvärin ja kakkonenkin hieman yli kolmen kilon edestä taimenia. Päivän isoin kuha painoi 3,2 kiloa. Hienoja kaloja! Meidän hakit riittivät 26. sijaan, joten nyt on 4 cup-pinnaa jo pohjalla ja tästä on hyvä parantaa seuraavassa kisassa Kermajärvellä. Siellä voikin suosiolla lähteä yrittäämään tuurin taimenta:-)

Hyvää alkavaa viikkoa,

-Tommi